Chiftelele umplute cu ouă cu absolut delicioase. Iată rețeta scoțiană după care le poți prepara.
Ingrediente
4 ouă
400 g carne tocată porc
150 g faina
150 g pesmet
1 ou bătut
sare, piper
5 g cimbru măcinat
5 g busuioc măcinat
5 g rozmarin măcinat
700 ml ulei pentru gătit
Vezi și: PLĂCINTĂ PICANTĂ cu brânză și praz. Este o gustare savuroasă! REȚETA simplă
Cum se prepară
Într-o oală se pune apă de 1-2 degete şi se pune la fiert. După ce începe să clocotească se adaugă cele 4 ouă cu o lingură şi punem capac. Le lăsăm aşa timp de 4 minute ca să se întărească albuşul, dar gălbenuşul să rămână moale. Se pune apă rece peste ouă şi se lasă deoparte să se răcească. După ce s-au răcit se decojesc şi se şterg de apă cu un şerveţel, ca să fie mai uşor de manevrat ulterior, potrivit pofta-buna.com.
Carnea tocată se condimentează şi se frământă bine. Se împarte în 4 părţi egale. Pe o folie de plastic se pune câte o biluţă de carne şi se acoperă cu cealaltă parte a foliei şi apoi apăsăm până are grosimea de jumătate de cm. Se ia câte un ou şi se pune peste carne şi se înveleşte cu aceasta, închizând ultima parte cu degetele şi modelând-o puţin.
Într-o oală de 1 litru se pune la încălzit uleiul. Între timp, vom trece fiecare bilă prin făină, apoi prin ou şi apoi prin pesmet. Se pun la prăjit în baia de ulei, la foc mediu, se întorc pe toate părţile până când sunt aurii şi bine pătrunse. Se servesc pe pat de piure de cartofi sau de salată, după dorinţă.
Vezi și: CLĂTITE englezești. Deliciu în STIL BRITANIC. Rețeta simplă
SALATĂ a la russe. Rețeta RUSEASCĂ apreciată și de români
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu