Dacă vrei să te bucuri de o porție de chifteluțe pufoase, această rețetă îți va asigura succesul.
Ingrediente
– 500 de grame de carne tocată
– 2 felii de franzelă înmuiate în apă și stoarse sau doi cartofi rași
– 1 ou
– 2 cepe roșii tocate
– pătrunjel verde, tocat, cimbru, mărar, rozmarin
– o căpățână de usturoi
– o linguriță rasă de sare
– ½ linguriță de piper, curcumă și alte mirodenii
– o lingură de făină sau pesmet
– ulei sau untură pentru prăjit
Cum se prepară
Tocăm ceapa roșie cât mai mărunt. Dăm pe răzătoare doi cartofi. Cine vrea cu franzelă, înmoaie două felii și le stoarce bine. Tocăm verdeața mărunt.
Punem într-un bol carnea tocată, franzela sau cartoful ras, ceapa tocată fin, oul, usturoiul, adăugăm verdeața și mirodeniile, sare și piper după gust. Le frământăm bine, apoi rupem cu mâna grămăjoare de mărimea unei mingi de pingpong, pe care le putem turti puțin, potrivit retete-diete.ro. Putem să le facem și rotunde și mici, cât o nucă.
Dăm chiftelele prin pesmet sau făină, pentru a se rumeni frumos. Astfel formate, chiftelele se pot coace la cuptor, în tavă, se pot face pe grătar, sau se pot prăji în tigaie, cu ulei sau untură.
Secrete pentru cele mai pufoase chiftele:
Un singur ou e de ajuns ca să lege ingredientele. Altfe, vor ieși tari.
Pâinea sau cartoful din compoziție fac chiftelele foarte pufoase, iar ceapa le dă gust.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu