Chiftelele de ton sunt o gustare ușoară și perfectă pentru a fi servită vara. Pot fi preparate ca un aperitiv aromat, fiind ideale pentru o cină cu familia sau prietenii.
Rețeta pe care o prezentăm azi este apreciată atât de adulți, cât și de copii. Chiftelele de ton sunt crocante la exterior și suculente în interior.
Ingrediente:
250 grame de ton scurs,
un ou,
100 grame de pesmet pentru aluat,
100 grame de pesmet pentru prăjirea chiftelelor,
2 linguri de parmezan,
pătrunjel proaspăt și sare după gust,
150 ml de ulei,
o lingură de capere desărate.
Într-un castron, amestecați pesmetul cu tonul bine scurs. Se amestecă cu grijă și se adaugă în amestec parmezanul, oul, caperele desărate, pătrunjelul tocat și un praf de sare.
Frământați cu mâinile până obțineți un amestec omogen și dens, apoi puneți-l la frigider, pentru cel puțin 15 minute, pentru a se întări. După ce timpul a trecut, începeți să formați multe chifteluțe mici.
Puneți o tigaie antiaderentă pe foc și adăugați ulei. Apoi, treceți chiftelele, pe rând, prin pesmet și prăjiți-le aproximativ 2-3 minute pe ambele părți până se rumenesc.
Așezați, apoi, chiftelele pe o foaie de hârtie absorbantă ca să se scurgă excesul de ulei. Chiftelele din ton se servesc fierbinți.
Dacă și-au rămas niște chiftele, nu te îngrijora, le poți mânca ș a doua zi. Poftă bună!
Chipsuri de cartofi, rețeta pe care o poți pregăti ușor acasă din 3 ingrediente
Dacă preferați chiftelele și mai ușoare, le puteți coace în cuptor. Setați cuptorul la temperatura de 180 grade. Apoi, tapetați o tavă cu hârtie de copt și stropiți-o cu un strop de ulei. Așezați în tavă chiftelele și gătiți-le aproximativ 20 de minute. Nu uitați să le întoarceți în ultimele 10 minute pentru a deveni aurii pe toate părțile.
Putem găti mese copioase din ingrediente simple și accesibile. Pentru un prânz copios, puteți pregăti niște chiftele delicioase de legume, în care nu trebuie să adăugați carne sau ouă.
Pentru a pregăti aceste chifteluțe, veți avea nevoie de legume. Acest fel de mâncare simplu este grozav pentru micul dejun.
Ingrediente:
varză albă - 350 de grame;
morcovi - 170 de grame;
ceapă - 140 de grame;
griș - 3 linguri;
fulgi de ovăz - 3 linguri;
cartofi - 260 de grame;
sare și piper - după gust,
pesmet,
amidon - 1 lingura;
ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
Zacuscă picantă pentru iarnă: un ingredient neobișnuit o face savuroasă
Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă. Tăiați varza proaspătă în bucăți mari, scufundați-o în apă clocotită și gătiți-o 5 minute. Clătiți bine morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoare grosieră. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici.
Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă
Căliți morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Puneți, apoi, în robotul de bucătărie legumele, împreună cu varza, și transformați-le într-o masă omogenă
Cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea medie. Adăugați cartofii rași, o lingură de amidonul, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul la legumele pasate. Se amestecă toate ingredientele și se lasă să se odihnească timp de treizeci de minute.
Din pasta obținută din legume formați chiftele, dați-le prin pesmet și prăjiți-le în ulei pe ambele părți până se rumenesc. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News