Chifteluțe de dovlecei. Rețeta de post

Sursa foto: Facebook Mihaela Vulpe
Sursa foto: Facebook Mihaela Vulpe

În perioada postului, chfiteluțele de dovlecei se numără printre cele mai preparate rețete. Iată ce ai de făcut...

 Ingrediente

- un kg dovlecei
- 3-4 linguriţe ulei de măsline
- 2 castraveţi
- o legătură mărar
- 250 iaurt de soia
- 100 pesmet
- ulei pentru prăjit
- 100 caşcaval de post
- piper
- sare
- o legătură pătrunjel verde
- o legătură mărar
- o legătură usturoi
- 2 legături ceapă verde
- 3-4 căţei usturoi

Cum se prepară

Se spală ceapa, usturoiul şi dovleceii. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt iar dovleceii se dau pe răzătoarea mare. Se pun în sită şi se scurg uşor prin presare. Verdeaţa se spală, se toacă mărunt şi se amestecă cu celelalte ingrediente împreună cu caşcavalul ras în prealabil şi cu pesmetul, potrivit retete.unica.ro. Dacă nu se leagă compoziţia, puneţi 1-2 linguriţe de ulei. Se condimentează cu sare şi piper.

Se modelează chifteluţele, se trec prin pesmet şi se prăjesc la foc potrivit, în uleiul încins. Separat, se prepară sosul. Se amestecă iaurtul de soia cu uleiul de măsline, cu usturoiul pisat mărunt şi cu castraveţii tocaţi fin. Se adaugă mărar şi sare.

BONUS: Chifteluțe mănăstirești de post. Rețeta simplă, dar plină de gust

Ingrediente

2 căni cu fasole boabe
1/2 franzelă
1 ceaşcă plină cu ulei pentru prăjit
2 cepe
1 căpăţână de usturoi
1 morcov
1 păstârnac
1 frunză de dafin
3 legături de mărar
1/2 linguriţă cimbru uscat
sare
piper
1 ceaşcă făină

Garnitură

200 g amestec de seminţe de quinoa şi chia
1 linguriţă ulei
sare

Cum se prepară

Se pune fasolea de seară, la umflat. A doua zi se pune la fiert, după 15-20 minute, se scurge, se clăteşte fasolea şi se pune din nou la fiert, în apă fierbinte, scrie gustos.ro. Când începe să fiarbă, se adaugă ceapa, morcovul, păstârnacul curăţate şi tăiate cuburi, frunza de dafin şi 1 linguriţă rasă cu sare.

După ce totul este fiert, se scurge fasolea foarte bine, se pasează cu furculiţa (nu trebuie să rezulte o pastă), se adaugă miezul de pâine înmuiat şi bine stors, verdeaţ tăiată mărunt, piper, cimbru, usturoiul pisat şi se omogenizează bine totul. Se formează chifteluţe, se trec prin făină, se prăjesc în ulei şi se scot pe hârtie de bucătărie.

Pentru garnitură, se pun seminţele la fiert în apă, cu puţină sare. După 15-20 minute, se strecoară seminţele şi se amestecă cu puţin ulei. Pe farfurie se face o insulă cu seminţe, alături chifteluţele şi se servesc. Drept garnitură, fiecare foloseşte ce are şi ce doreşte, cartofi, orez, paste sau se consumă fără garnitură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel