Chifteluțele de pui cu ghimbir sunt perfecte pentru a fi servite la masa de prânz sau cină.
Rețeta de chiftele delicioase de pui cu ghimbir se prepară rapid și ușor. În plus, chiftelele nu au gluten și lactoză, deci sunt potrivite și pentru cei care suferă de intoleranțe alimentare.
Ingredientele necesare sunt:
o jumătate de kilogram de piept de pui;
3 albușuri;
200 de grame de lapte;
trei dovlecei;
doar suficientă sare;
ulei de măsline extra virgin;
coaja de la o lămâie;
50 grame de pesmet;
40 grame pudră de ghimbir;
piper alb și boia dulce după gust.
Pieptul de pui se toacă, cu un mixer, apoi se asezonează cu sare. Adăugați în mixer dovleceii și tocați-i. Amestecați, într-un bol, carnea tocată cu dovleceii.
În bolul cu carne se mai pun albușurile, laptele, pudra de ghimbir, piperul alb, boiaua roșie, coaja de lămâie. Amestecați și mai adăugați sare după gust.
Salata care dispare prima de pe masa de sărbătoare: este fantastic de bună
Când aluatul a atins consistența potrivită, completați cu pesmet și amestecați. Apoi formați chiftelele. Ar trebui să obțineți 30 de chiftele.
Pe o tavă de copt, unsă cu ulei, se așează chiftelele formate. În acest moment, porniți cuptorul la 180 de grade și coaceți chiftelele circa 40 de minute, întorcând-le la jumătatea timpului de gătire. Chifteluțe de pui cu dovlecei și ghimbir pot fi savurate atât calde, cât și reci. Poftă bună!
Chiftele incredibil de gustoase, fără ouă: sunt atât de moi încât se topesc în gură
De asemenea, aflați cum să pregătiți un munte de chiftele delicioase dintr-o mână de carne tocată. Dacă în frigider ai puțină carne tocată, nu te panica. Chiar și într-o astfel de situație, poți face un munte întreg de chiftele. Doar trebuie să adaugi câteva ingrediente secrete.
Chiftelele vor fi gustoase ca și cele făcute doar din carne tocată. Pentru a crește compoziția din care veți face chiftelele, puteți adăuga 3-4 cartofi, dați prin răzătoare, în carnea tocată.
Dar asta nu este tot: dacă rămâi brusc fără cartofi, adaugă orez obișnuit la carnea tocată. Orezul trebuie fiert în prealabil, apoi amestecat cu restul ingredientelor pentru chiftele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu