Chifteluțele de cartofi sunt perfecte pentru perioada postului. Iată cum se prepară...
Ingrediente
1 kg cartofi
1 legătură ceapă verde
2 căței de usturoi
sare
piper
1 morcov
mărar
pătrunjel
200 g pesmet
ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Spălați cartofii și morcovul. Puneți-i la fiert întregi într-o oală cu apă și sare. Lăsați să fiarbă până când intră furculița în ei. După ce legumele au fiert, scurgeți apa și lăsați să se răcească. Curățați cartofii de coajă, la fel și morcovul. Pasați legumele cu ajutorul unei ustensile pentru piure sau le puteți da prin răzătoarea mică, ca la salata boeuf.
Tocați mărunt ceapa, usturoiul, verdețurile și adăugați-le peste cartofi și morcov. Asezonați cu sare și piper și puneți 2 linguri de pesmet/griș. Modelați chiftelele în mână. Le puteți face rotunde sau plate, după preferință. Tăvăliți chiftelele de cartofi prin pesmet sau făină, după care le puteți prăji în ulei încins, până când s-au rumenit pe toate părțile.
Dacă alegeți să le faceți la cuptor, puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și stropiți-le cu puțin ulei de măsline. Dați tava la cuptor până când chiftelele s-au rumenit, având grijă să le întoarceți după 15 minute.
Serviți chiftelele cu sosul sau salata preferată.
Image by Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News