Dacă vrei să încerci o nouă rețetă, chifteluțele indiene sunt perfecte. Iată cum se prepară.
Ingrediente
1 ceapă galbenă
2 cepe roșii
2 căței de usturoi
1 vârf de linguriță praf de ghimbir
1/2 linguriță turmeric
1/2 linguriță pătrunjel uscat
1/2 linguriță boia picantă
100 g făină
1 vârf de linguriță bicarbonat
60-80 ml apă
sare și piper după gust
ulei
Vezi și: Skordalia, piure grecesc foarte pufos. Cum se prepară: Rețeta
Cum se prepară
Taie ceapa fâșii (să arate ca niște mini-spaghete, mai exact) și amestec-o într-un bol cu făina, bicarbonatul și toate condimentele. Adaugă o linguriță de ulei și 60 ml de apă, amestecă bine până când ceapa e bine acoperită de aluat, potrivit retete.unica.ro. Dacă acesta nu s-a distribuit în mod egal, adaugă și restul de apă și amestecă.
Încinge ulei în tigaie. Când începe să sfârâie, adaugă din aluatul format câteva „chifteluțe„, având grijă să nu se lipească între ele, desigur. Prăjește-le pe ambele părți până se rumenesc și scapă de excesul de ulei scoțându-le pe un șervețel de hârtie.
Vezi și: Tort de biscuiți din trei ingrediente. Cum se prepară: Rețeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu