Dacă ții post, în această perioadă, poți încerca rețeta de onion bhaji. Chifteluțele indiene cu ceapă sunt absolut delicioase.
Ingrediente
- 1 ceapă galbenă
- 2 cepe roșii
- 2 căței de usturoi
- 1 vârf de linguriță praf de ghimbir
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță pătrunjel uscat
- 1/2 linguriță boia picantă
- 100 g făină
- 1 vârf de linguriță bicarbonat
- 60-80 ml apă
- sare și piper după gust
- ulei
Cum se prepară
Taie ceapa fâșii (să arate ca niște mini-spaghete, mai exact) și amestec-o într-un bol cu făina, bicarbonatul și toate condimentele. Adaugă o linguriță de ulei și 60 ml de apă, amestecă bine până când ceapa e bine acoperită de aluat. Dacă acesta nu s-a distribuit în mod egal, adaugă și restul de apă și amestecă, potrivit retete.unica.ro.
Încinge ulei în tigaie. Când începe să sfârâie, adaugă din aluatul format câteva chifteluțe, având grijă să nu se lipească între ele, desigur. Prăjește-le pe ambele părți până se rumenesc și scapă de excesul de ulei scoțându-le pe un șervețel de hârtie. (Da, le poți face și la cuptor, în tavă, ca să fie mai sănătoase). Le poți servi cu un dressing de iaurt răcoros.
BONUS: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta românească
Ingrediente
- 6 pulpe superioare dezosate
- 400 g ciupercuţe din cutie sau proaspete
- 200 grame smântână
- 2 linguri de făină
- o ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 1 nucă de unt
- 50 ml ulei
- pătrunjel după gust
- sare
- piper alb
Cum se prepară
Tăiem ceapa mărunt, zdrobim 1 căţel de usturoi şi le punem la călit într-o cratiţă unde am pus la topit nuca de unt şi uleiul. După ce a devenit sticloasă, adăugăm carnea de pui tăiată fâşiuţe şi continuăm călirea până ce îşi schimbă culoarea. După aceea, adăugăm ciupercuţele pe care le acoperim lăsând capacul puţin deschis. Se vor găti în suc propriu, iar când acesta a scăzut, completăm cu un păhărel de apă să fie acoperite, scrie petitchef.ro.
După ce am pus apa, lăsăm cratiţa descoperită, lăsăm să fiarbă încet 10 minute, până scade puţin din apă. În acest timp, amestecăm făina cu smântână și turnăm peste ciuperci, potrivim de sare şi piper şi lăsăm să mai fiarbă 5 minute amestecând încontinuu. La finele celor 5 minute, punem cei 2 căţei de usturoi rămaşi pisaţi împreună cu pătrunjelul tăiat şi mai lăsam pe foc încă 1 minut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu