Chifteluțele italienești sunt extrem de populare pentru gustul desăvârșit, dar și pentru versatilitatea utilizării. Iată cum le poți prepara la tine acasă.
Acestea pot fi folosite în rețetele de paste, alături de sosul Marinara, dar și pentru a completa un platou rece.
ingrediente
1/3 ceapă mare, tocată mărunt
2 1/2 lingurițe de usturoi tocat
6 linguri de parmezan rasă
1/3 cană pătrunjel frunze, tocat
1 1/2 linguri substitut de ou
1 linguriță sare
1/8 linguriță piper negru măcinat
1 1/2 kilograme de carne de vită tocată
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 200 C. Într-o cratiță mică, căliți ceapa și usturoiul până când devin fragede, aproximativ 5 - 7 minute. Scoateți din foc. Într-un castron mediu, combinați ceapa, brânza, pătrunjelul, usturoiul, înlocuitorul de ou, sarea și piperul; amesteca bine. Adăugați carnea de vită; amestecați ușor cu mâinile până când sunt toate amestecate. Formați amestecul în chifteleluțe. Așezați pe o foaie de copt și coaceți timp de 10 până la 15 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu