Chifteluțe din carne de vită și porc sunt deosebit de suculente și delicioase.
Există un număr mare de rețete pentru chiftelele. Vă oferim o rețetă italiană tradițională, care presupune coacerea chiftelelor la cuptor. Dacă vă plac chiftelele cu sos, le puteți fierbe câteva minute în sos de roșii cu condimentele preferate.
Ingrediente:
lapte - o jumătate de cană,
suc de lămâie - o jumătate de lingură,
pâine tăiată cubulețe - 100-150 grame,
ulei de măsline - 1 lingură,
ceapă - 1 bucată,
usturoi - 2 căței,
carne de vită tocată - 500 grame,
carne tocată de porc - 250 grame,
parmezan ras - 100 grame,
ouă - 2 bucăți,
pătrunjel, ardei iute, piper proaspăt măcinat, sare - după gust.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Amestecați laptele si sucul de lămâie într-un castron mic. După 5 minute, adăugați pâinea și lăsați-o să se înmoaie, apoi frământați-o puțin cu mâinile.
Se călește ceapa în ulei de măsline până se înmoaie, aproximativ 2-3 minute. Adăugați usturoiul și căliți-l timp de un minut.
Cea mai rapidă și sățioasă gustare: ai nevoie doar de patru ingrediente
Adăugați ceapa și usturoiul în bolul de pâine, împreună cu carnea de vită, porc, parmezan, ouăle, pătrunjelul, ardeiul și sarea. Amestecați cu mâinile. Amestecul trebuie să fie umed. Lăsați-l să stea câteva minute înainte de a începe să modelați chiftelele. Rulați aproximativ 16 chiftele.
Ungeți tigaia cu ulei de măsline. Prăjiți chiftelele la foc mare până se rumenesc pe toate părțile. Aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Dacă chiftelele se lipesc de tigaie, lasă-le puțin timp înainte de a le întoarce
Cartofi cu usturoi în stil țărănesc: aromați, crocanți la exterior și moi la interior
De asemenea, aveți grijă atunci când întoarceți chiftelele, deoarece sunt destul de fragile. Așezați, apoi, chiftelele pe o foaie de copt și dați-le în cuptor pentru 10 minute. Poftă bună!
Peștele prăjit este o opțiune grozavă pentru cină, fiind un preparat cu conținut scăzut de calorii. În același timp, este gustos și sănătos.
Peștele însă se poate lipi de tigaie, ceea ce strică aspectul produsului. Există unele trucuri simple care te ajută să previi problema.
Primul truc este să eviți să pui peștele umed în tigaie. După ce l-ai curățat și spălat, trebuie să usuci suprafața lui cu prosoape de hârtie.
Al doilea truc este să folosești făină pentru pane. Rulează peștele în făină, apoi trimite-l în tigaie.
Al treilea truc este să folosești tigaia „potrivită”. Dacă tigaia are un strat antiaderent, niciun produs nu se va lipi de suprafața fierbinte.
În al patrulea rând, nu economisi ulei vegetal pe care îl folosești în timpul prăjirii. Peștele ar trebui să pară înăbușit. Așa va fi suculent, gustos și nu va fi uscat.
Și temperatura corectă de prăjire este importantă. Trebuie să alegi un foc mediu. Pe un foc mare, peștele va arde, iar pe unul mic va fierbe, nu se va prăji și nu se va forma nici crusta aurie.
Budinca de ciocolată din doar 3 ingrediente, fără gelatină și zahăr
Și ultimul truc: nu acoperi tigaia cu un capac imediat după începerea prăjirii peștelui. Dacă îți este teamă că peștele va rămâne crud în interior, folosește capacul cu doar câteva minute înainte ca produsul să fie gata, adică când întorci peștele pe cealaltă parte.
Brânza proaspătă tartinabilă este unul dintre ingredientele necesare pentru prepararea unui mic dejun.
Cu brânză proaspătă tartinabilă se pot face diferite mâncăruri: de la prăjituri și deserturi, la aperitive, paste cremoase sau sosuri de legume.
De ce să nu o prepari acasă, cu o rețetă ușoară? Vei obține un preparat delicios, versatil și dietetic! Îl poți îmbogăți apoi cu ingrediente la alegere pentru a-l parfuma cu aromele pe care le preferi. Distrează-te și dă frâu liber creativității!
În câțiva pași simpli, vei pregăti o mâncare sănătoasă și autentică, pe care să o oferi familiei și prietenilor.
o strecurătoare,
un prosop curat,
o linguriță de sare,
un iaurt simplu, natural cu conținut scăzut de grăsimi, neîndulcit, 500 grame.
Pune iaurtul ușor într-un bol și adaugă sare. Amestecă cu o furculiță pentru a distribui perfect ingredientele.
Pune un prosop curat în strecurătoare și transferă iaurtul în ea. Leagă prosopul și stoarce bine pentru a elimina excesul de lichid, apoi pune rezultatul cu tot cu prosop în frigider pentru 12 ore.
După cele 12 ore, scoate din frigider iaurtul, transformat în brânză, și pune-l într-un recipient. Acum poți îmbogăți brânza după preferință.
Plăcintă cu ceapă și cartofi rași, crocantă și apetisantă. O felie are doar 220 de calorii
Poți adăuga condimentele preferate, ton sau somon, dar și măsline feliate sau tocate, arpagic, rozmarin, busuioc.
Sau lasă brânza așa cu este și folosește-o în alte rețete. Se poate păstra 3 zile la frigider fără a-și pierde aroma delicată și proprietățile nutritive. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu