Chifteluțele italienești sunt delicioase. Se prepară ușor și rapid, fără prea multe bătăi de cap.
- 500 g carne tocată amestec
- 50 g parmezan
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 100 g pesmet
- 1 ceapă mică tocată mărunt
- 1 lingură sos Worcestershire
- 2 lingurițe pudră de usturoi
- 2 lingurițe oregano
- sare și piper după gust
- cimbru, rozmarin, pătrunjel uscat și busuioc după gust
Vezi și: Cum faci CLĂTITE fragede și pufoase. SECRETELE gospodinelor pentru ALUAT
Într-un castron mare, combină carnea tocată cu restul ingredientelor. Formează chifteluțele rotunde și dă-le la prăjit în tigaie (dacă dorești să eviți prăjeala, pune-le într-o tavă la cuptorul preîncălzit, timp de 25 de minute), potrivit retete.unica.ro. Când sunt gata, combină-le cu sos marinara făcut după rețeta simplă de aici, călește-le 2 minute și servește-le cu paste sau orez.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News