Putem găti mese copioase din ingrediente simple și accesibile. Pentru un prânz copios, puteți pregăti niște chiftele delicioase de legume, în care nu trebuie să adăugați carne sau ouă.
Pentru a pregăti aceste chifteluțe, veți avea nevoie de legume. Acest fel de mâncare simplu este grozav pentru micul dejun.
Ingrediente:
varză albă - 350 de grame;
morcovi - 170 de grame;
ceapă - 140 de grame;
griș - 3 linguri;
fulgi de ovăz - 3 linguri;
cartofi - 260 de grame;
sare și piper - după gust,
pesmet,
amidon - 1 lingura;
ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
Zacuscă picantă pentru iarnă: un ingredient neobișnuit o face savuroasă
Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă. Tăiați varza proaspătă în bucăți mari, scufundați-o în apă clocotită și gătiți-o 5 minute. Clătiți bine morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoare grosieră. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici.
Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă
Căliți morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Puneți, apoi, în robotul de bucătărie legumele, împreună cu varza, și transformați-le într-o masă omogenă
Cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea medie. Adăugați cartofii rași, o lingură de amidonul, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul la legumele pasate. Se amestecă toate ingredientele și se lasă să se odihnească timp de treizeci de minute.
Din pasta obținută din legume formați chiftele, dați-le prin pesmet și prăjiți-le în ulei pe ambele părți până se rumenesc. Poftă bună!
Cauți o rețetă ușoară pentru cină? Chiftelele cu vinete și ricotta sunt alegerea potrivită. Principalul lor atracție este că sunt crocante pe exterior și suculente pe interior.
Ingredientele de care ai nevoie pentru aceste chiftele delicioase:
o vânătă;
un ou;
doi căței de usturoi;
30 de grame de pesmet;
40 grame de parmezan;
150 de grame de ricotta,
ulei de măsline extravirgin după gust
Pentru pane: două ouă și pesmet
Spălați și curățați vânăta apoi tăiați-o în cuburi mici. Sărați bucățelele de vinete și puneți-le într-o sită, pentru a elimina gustul amar clasic. Într-o tigaie, adăugați un strop de ulei și rumeniți doi căței de usturoi.
După un minut, adăugați vinetele tăiate cubulețe și amestecați din când în când pentru a le găti uniform. Când sunt fierte, scoateți vinetele într-un bol și lăsați-le să se răcească puțin.
Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă
Când cuburile de vinete sunt călduțe, adăugați ricotta, pesmetul, parmezanul rasă și oul. Lucrați cu o furculiță până când amestecul este compact, dar moale. După ce vă ungeți mâinile cu ulei, modelați chiftelele, pe care le treceți prin oul bătut, apoi prin pesmet.
În acest moment nu vă mai rămâne decât să le prăjiți în ulei încins. Dacă doriți, le puteți găti în cuptor. Luați o tavă de copt, tapetați-o cu hârtie pergament și stropiți-o cu ulei. Aranjați, apoi, chiftelele și dați-le la cuptor, la 180 de grade, timp de douăzeci de minute. La jumătatea timpului de coacere, chiftelele trebuie întoarse.
Puteți pregăti și un sos simplu de busuioc sau folosiți unul gata preparat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News