Vara este anotimpul dovleceilor. Mici, cu o coajă verde și subțire, cu semințe minuscule, aproape invizibile și pulpă suculentă, aceste legume sunt perfecte pentru chiftele.
Sărac în calorii, dovlecelul are cantități importante de minerale, vitamine și antioxidanți. Includerea lui în dietă poate aduce o serie de beneficii organismului.
Ingrediente:
dovlecei - 2 bucăți,
ouă - 1 bucată,
făină - 2 linguri,
sare și piper după gust,
ulei.
Dovleceii se spală și se usucă cu un prosop de hârtie. Apoi dovleceii se dau prin răzătoare fină.
Stoarceți lichidul, adăugați un ou, sare, piper, 2 linguri de făină sau pesmet. Se amestecă totul bine. Puneți câte o lingură de aluat pe o tigaie încălzită și unsă cu ulei.
Chiftelele se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc și se pun pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Aceste chiftele delicioase pot fi servite cu smântână sau iaurt grecesc. Poftă bună!
Ați mers la supermarket și ați cumpărat dovleci, dar nu știți ce să gătiți din ei? Iată o rețetă delicioasă și super sățioasă. După ce veți prepara această rețetă nu veți regreta niciodată.
Ingrediente pentru aproximativ 6 porții:
3 dovlecei medii,
350 grame de carne tocată,
oregano, sare și piper după gust,
parmezan - 20 grame,
2 linguri de ovăz măcinat,
1 ou.
Orezul va fi gustos și parfumat. Ce condimente trebuie să folosești pentru o mâncare de cinci stele
Pentru sos bechamel ușor:
250 ml lapte,
20 g amidon de porumb,
sare și piper după gust,
un praf de nucșoară.
Pentru decor:
20 de grame de parmezan,
30 de grame de mozzarella ușoară fără lactoză.
Spălați și tăiați dovlecelul în felii de aproximativ o jumătate de centimetru grosime. Într-un recipient se amesteca carnea tocata, oul, fulgii de ovăz, 20 de grame de parmezan, oregano și, la final, se adaugă sare și piper.
După ce ați frământat bine, trebuie să obțineți un amestec omogen. Formați, apoi, un fel de cârnați, alternând feliile de dovlecel cu amestecul din carne tocată. Compactați totul bine și așezați rezultatul pe o tată de copt.
Chiftele din carne de pui și scorțișoară. O rețetă originală și gustoasă
Pentru sosul de bechamel, amestecați laptele cu amidonul de porumb, sarea, piperul și un praf de nucșoară. Puneți laptele la fiert, amestecând mereu, până când sosul bechamel se va îngroșa.
După aceea turnați sosul obținut peste dovleceii umpluți, astfel încât să-i acoperiți complet. Acum tăiați mozzarella în fâșii subțiri și așezați-o, împreună cu parmezanul, deasupra dovleceilor. Coaceți dovleceii în cuptorul încins, la 190°, pentru aproximativ o oră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News