Chiliman: PDL sfidează referendumul și vrea ca Guvernul să-și angajeze răspunderea pe Legea Capitalei

chiliman pnl
chiliman pnl

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că se află în posesia unui document trimis de PDL Bucureşti către Ministerul Administraţiei de Internelor, ca bază pentru Legea Capitalei, care va fi pregătită pentru angajarea răspunderii.

"Acest document este dovada că obsedaţii care vor controlul total asupra Bucureştiului pregătesc Legea Capitalei într-o formă pentru asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului, refuzând chiar dezbaterea în Parlament. Le e frică şi de dezbaterea parlamentară", a spus Chiliman, potrivit Mediafax. El a susţinut că documentul la care se referă şi care consituie, în esenţă, aşa-zisa Lege a Capitalei, este structurat în opt capitole care modifică, fiecare, câte o altă lege.

Chiliman a precizat că, printre modificările deja cunoscute, documentul la care se referă mai conţine o modificare importantă, prin care se elimină practic sancţionarea traseismului politic în ceea ce îi priveşte pe consilierii locali, care nu îşi vor mai pierde mandatul. "Această lege instituie o mare porcărie, şi anume traseismul politic. Se elimină sancţiunea decăderiii din funcţie a consilierilor traseişti", a spus Chiliman.

El a susţinut că miza bătăliei pentru dreptul bucureştenilor de a se pronunţa prin vot asupra viitorului oraşului lor este una naţională, făcând parte dintr-un plan amplu al actualei puteri de a se perpetua la conducere prin utilizarea unor mijloace "antidemocratice şi anticivice" care ţin de acapararea resurselor publice prin fraudarea votului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel