Chiliman și Piedone strâng semnături pentru referendumul privind organizarea Capitalei

Andrei Chiliman, Cristian Popescu Piedone
Andrei Chiliman, Cristian Popescu Piedone

Primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, preşedintele PNL Bucureşti, şi primarul Sectorului 4, conservatorul Cristian Popescu Piedone, liderul organizaţiei PC Bucureşti, au anunţat, duminică, lansarea unei campanii de strîngere de semnături pentru organizarea unui referendum la nivelul Capitalei, având ca temă modul de organizare a Bucureştiului, pentru a stopa "tentativa de jaf operată de mafia condusă de Traian Băsescu şi Elena Udrea".

Campania "Apără Bucureştiul" îşi propune apărarea "în faţa tentativei de jaf operată de mafia politico-financiară condusă de Traian Băsescu şi Elena Udrea", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, potrivit Mediafax. În opinia lui Andrei Chiliman, Elena Udrea ştie că nu va ajunge niciodată primar al Capitalei prin votul bucureştenilor. Campania "Apără Bucureştiul" - o campanie politică, dar nu una electorală - îşi propune responsabilizarea civică prin strângere de semnături, a precizat Chiliman.

Preşedintele PNL Bucureşti estimează că în urma campaniei vor fi strânse sute de mii de semnături şi cheamă alături de iniţiatori - Alianţa de Centru Dreapta - orice alt partid sau ONG care sunt preocupate în mod real de situaţia Capitalei. În context, primarul sectorului 1 şi-a exprimat speranţa că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a înţeles că "soarta Bucureştiului nu poate fi lăsată pe mâna unei majorităţi constituită la nivelul CGMB pentru satisfacerea unor interese de tip mafiot".

La rândul său, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat că acţiunea care va demara începând de luni, 14 martie, va demonstra dacă bucureştenii îşi doresc multdiscutata Lege a Capitalei sau nu. "Nu ţin eu, Cristian Popescu Piedone, la funcţia de primar al Sectorului 4. Eu am spus şi o repet că mă supun majorităţii. Bucureştiul trebuie condus după voinţa celor care te aleg. Ei trebuie să se pronunţe. Vor o Primărie Generală sau vor în continuare să rămână aşa cum a fost administrat până la ora aceasta Bucureştiul. Voi vedea în perioada următoare dacă strângerea de semnături - fac referire la Sectorul 4 şi la Organizaţia PC de Bucureşti pe care o conduc - va fi jumătate plus unu din lista electorilor ne vom duce cu toţii şi le vom depune primarului general. Să vorbim, cum se spune, cu documente", a declarat Popescu Piedone. El i-a adresat un apel prietenesc lui Sorin Oprescu, sfătuindu-l ca în cazul în care doreşte să rămână independent în continuare să aloce fondurile necesare pentru organizarea referendumului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel