China a arestat un bărbat care s-ar fi folosit de ChatGPT pentru a fabrica știri false

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Autoritățile din Republica Populară Chineză au arestat un bărbat despre care spun că ar fi creat știri false cu ajutorul ChatGPT.

Poliția din China a reținut un bărbat despre care spune că a folosit ChatGPT pentru a crea știri false și a le răspândi online, în ceea ce presa de stat a numit primul caz penal din țară legat de chatbot-ul AI, conform CNN.

Potrivit unei declarații a poliției din provincia de nord-vest Gansu, suspectul ar fi folosit ChatGPT pentru a genera un raport fals despre un accident de tren, pe care l-a postat apoi online. Articolul aavut aproximativ 15.000 de vizualizări, a declarat poliția în declarația de duminică.

ChatGPT, dezvoltat de OpenAI susținut de Microsoft (MSFT), este interzis în China, deși utilizatorii de internet pot folosi rețele private virtuale (VPN) pentru a-l accesa.

Autoritățile din Gansu au declarat că suspectul, supranumit Hong, a fost audiat în orașul Dongguan, din sudul provinciei Guangdong, pe 5 mai.

„Hong a folosit tehnologia modernă pentru a fabrica informații false, răspândindu-le pe internet, care au fost diseminate pe scară largă”, a spus poliția din Gansu în declarație.

„Comportamentul său a echivalat cu a provoca certuri și a provoca necazuri”, au adăugat aceștia.

China a implementat noi reglementări

Poliția a spus că arestarea a fost prima în Gansu de când Administrația Cyberspace din China a adoptat noi reglementări în ianuarie pentru a limita folosirea falsurilor profunde.

Radiodifuzorul de stat CGTN spune că a fost prima arestare din țară a unei persoane acuzate că a folosit ChatGPT pentru a fabrica și răspândi știri false.

Cunoscut oficial ca sinteză profundă, deep fake se referă la conținutul textual și vizual extrem de realist generat de inteligența artificială.

Noua legislație interzice utilizatorilor să genereze conținut fals pe subiecte deja interzise de legile existente pe internetul cenzurat puternic din China. De asemenea, prezintă procedurile de eliminare pentru conținutul considerat fals sau dăunător.

De la începutul anului, giganții chinezi ai internetului precum Baidu (BIDU) și Alibaba (BABA) au căutat să ajungă din urmă cu OpenAI, lansând propriile versiuni ale serviciului ChatGPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel