China a pierdut de la începutul pandemiei din rezidenții săi internaționali și europeni

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

De la începutul pandemiei, rezidenții internaționali ai Chinei au părăsit țara, în principal din cauza restricțiilor foarte dure. 

Orizonturile strălucitoare din Hong Kong și Shanghai au fost mult timp asociate cu bogăția și viața îndestulată. Dar, în ultimele săptămâni, acestea au devenit sinonime cu o realitate mult mai sumbră, în timp ce autoritățile din cele două centre financiare internaționale se luptă să țină sub control focarele de Omicron care su răsărit în cursul acestui an. 

Măsurile extreme împotriva COVID-19 au restrâns puternic viețile rezidenților din ambele orașe, iar Shanghai intră acum în a treia săptămână de carantină totală pentru toate locuințele impusă de guvern, iar Hong Kong-ul se află în al treilea an de carantină și restricții de călătorie.

Doar un zbor extern a aterizat în Hong Kong în 24 de ore

Odată ce porțile Chinei către Vest au fost afectate de carantinele grele și închiderile granițelor, rutele aeriene au fost suspendate, închizând cele două orașe pentru o mare parte din lume, scrie CNN.

Marți, doar un singur zbor a sosit în Hong Kong din afara zonei Asia Pacific, fiind un contrast puternic față de epoca pre-pandemică, când aeroportul orașului era unul dintre cele mai aglomerate din lume, găzduind în mod regulat 1.100 de zboruri zilnice de pasageri și marfă către și de la 200 de destinații internaționale. 

Acum, cea mai mare parte a traficului este pe sensul de ieșire, transportând rezidenți care fug din Hong Kong pentru zone mai relaxate, cu mai puține restricții. În februarie și martie, peste 180.000 de oameni au părăsit orașul, în timp ce doar aproximativ 39.000 au intrat, conform datelor privind imigrația.

Stresul pandemiei i-a dat migrene

Șeful Comisiei de Sănătate, Wu Jinglei nu are Covid-19, dar este tratat pentru o formă severă de migrenă, au declarat surse guvernamentale locale pentru South China Morning Post, potrivit Corriere.

Dr. Wu are 60 de ani, este medic pediatru și de la începutul lunii martie conduce lupta din Shanghai împotriva valului de infecții cauzate de erupția variantei Omicron .

Spitalizarea lui semnalează stresul la care au fost supuși oficialii megalopolei în cel mai strâns, mai lung și mai dur blocaj impus în China după dezastrul de la Wuhan din ianuarie până în aprilie 2020. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel