China a informat că a identificat cinci cazuri ale noii tulpini de mpox, însă autoritățile au subliniat că epidemia a fost gestionată eficient.
Această boală virală se manifestă în principal prin febră mare şi apariţia de leziuni cutanate, cunoscute sub denumirea de vezicule. Răspândită în principal în circa 10 ţări africane de la descoperirea sa în anii 1970, boala s-a extins în 2022 în restul lumii, inclusiv în ţările dezvoltate.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat în august cel mai înalt nivel al său de alertă şi l-a reînnoit în noiembrie pentru epidemia de mpox, în condiţiile în care numărul de cazuri şi de ţări afectate continuă să crească.
China a anunţat atunci că va testa timp de şase luni persoanele care intră pe teritoriul său.
Însă autorităţile sanitare chineze au anunţat joi că au descoperit un focar cu clada 1b de mpox, a cărui sursă ar fi o persoană care a călătorit în Republica Democratică Congo (RDC).
Virusul a fost izolat la patru persoane care au intrat în contact cu acest pacient şi care prezentau simptome uşoare, a precizat Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor într-un comunicat.
"Persoanele infectate şi cele cu risc beneficiază de tratament medical şi de monitorizare sanitară, iar focarul a fost gestionat eficient", a adăugat aceeaşi sursă.
Nu au fost detectate alte cazuri în rândul contactelor lor până la această dată, a adăugat centrul menţionat, conform Agerpres.
CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de infectare cu noua variantă de mpox în Marea Britanie: Este o boală foarte infecțioasă
Primul caz de mpox, confirmat în Franța: OMS avertizează asupra răspândirii
Primul caz de mpox detectat în Kosovo. Autoritățile iau măsuri pentru prevenirea răspândirii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci