China a realizat prima rețea CUANTICĂ integrată din lume

Republica Populară Chineză a realizat prima rețea cuantică integrată din lume. Aceasta se întinde pe 2.000 de kilometri între Beijing și Shanghai.

Cercetătorii din Republica Populară Chineză au dezvăluit prima rețea integrată de comunicații cuantice din lume. Aceștia au combinat 700 de fibre optice, care se întind pe 2.000 de kilometri între Beijing și Shanghai. Întreaga rețea se află în legătură cu satelitul de comunicații cuantice al Chinei, rețeaua completă acoperă o distanță de 4.600 de kilometri.

Spre deosebire de criptarea convențională, comunicarea cuantică este considerată imposibilă și, prin urmare, viitorul transferului sigur de informații pentru bănci, rețele electrice și alte sectoare. Nucleul comunicării cuantice este distribuția cuantică a cheii (QKD), care utilizează stările cuantice ale particulelor - de ex. fotoni - pentru a forma un șir de zerouri și unii, în timp ce orice ascultare între expeditor și receptor va schimba acest șir sau cheie și va fi observat imediat.

China își dorește să dezvolte rețeaua cu partenerii internaționali

Până în prezent, cea mai obișnuită tehnologie QKD folosește fibre optice pentru transmisii pe câteva sute de kilometri, cu stabilitate ridicată, dar pierderi considerabile de canal. O altă tehnologie majoră QKD folosește spațiul liber dintre sateliți și stațiile terestre pentru transmisiile la nivel de mii de kilometri. În 2016, China a lansat primul satelit de comunicații cuantice din lume (QUESS sau Mozi / Micius) și a realizat QKD cu două stații terestre la distanță de 2.600 km. În 2017, o rețea de fibră optică lungă de peste 2.000 km a fost finalizată pentru QKD între Beijing și Shanghai.

În continuare, echipa va extinde în continuare rețeaua în China și cu partenerii lor internaționali din Austria, Italia, Rusia și Canada. De asemenea, își propun să dezvolte sateliți QKD și receptori de la sol la scară mică, eficienți din punct de vedere al costurilor, precum și sateliți cu orbită terestră medie și înaltă pentru a atinge QKD la nivel de zece mii de km., potrivit Eurekalert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel