China a reluat incursiunile în jurul Taiwanului. Zeci de avioane de luptă și nave au fost trimise în apropierea insulei

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ministerul Apărării Naționale (MND) din Taiwan a interceptat, vineri, 25 august 2023, 22 de avioane militare chineze și cinci nave în apropierea insulei.

Ministerul Apărării din Twian a declarat că au fost detectate 22 de avioane militare ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) și cinci nave ale Marinei Armatei de Eliberare a Poporului (PLAN) în apropierea insulei. Dintre aeronavele detectate, 13 au traversat linia mediană sau au intrat în zona de identificare a apărării antiaeriene a Taiwanului (ADIZ), conform Taiwan News.

Între aeronavele care au intrat în ADIZ se numără avioane de luptă Chengdu J-10, avioane de luptă Shenyang J-16, bombardiere Xian H-6, avioane de luptă Sukhoi Su-30, avioane de avertizare și control Shaanxi KJ-500 (KJ-500 AEW&C) și vehicule aeriene fără pilot (UAV).

Ministerul Apărării a declarat că cinci nave PLAN au fost desfășurate pentru a efectua patrule comune de pregătire pentru luptă cu avioane militare chineze. MND a spus că monitorizează îndeaproape situația cu sistemul său de informații, supraveghere și recunoaștere.

În plus, de la ora 6 dimineața,  joi, 24 august, până la ora 6 dimineața, vineri, 25 august, militarii au detectat 14 avioane, dintre care trei au trecut linia mediană și au intrat în ADIZ de nord și sud-est, precum și cinci nave. Conform hărții traseului de zbor, o dronă Harbin BZK-005 Reconnaissance (RECCE), a traversat linia mediană, a zburat spre nord de-a lungul laturii de est a liniei mediane și apoi a virat spre est pentru a intra în sectorul de nord al ADIZ, după care a dispărut din zona de nord-est a ADIZ.

Un vehicul aerian de luptă fără pilot de recunoaștere și lovitură TB-001 (TB-001 UCAV RECCE) a traversat linia mediană și a zburat în zona de nord a ADIZ.

Incursiunile au loc la o zi după ce au apărut informațiile conform cărora Departamentul de Stat al SUA a aprobat posibila vânzare a sistemelor și echipamentelor F-16 de căutare și urmărire în infraroșu (IRST) către Taiwan, în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari.

Din septembrie 2020, Beijingul a folosit din ce în ce mai mult utilizarea „tacticii zonei gri” sub formă de desfășurare de avioane militare și nave peste linia mediană și în interiorul ADIZ din Taiwan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel