China se opune unei retrageri unilaterale a SUA din INF (Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare semnat în 1987 între Washington şi Moscova), cerând celor două ţări un ''un dialog constructiv'' pentru a evita ''consecinţe negative''.
SUA au anunţat vineri retragerea din INF, reproşând Rusiei că încalcă acest acord încheiat în 1987 în timpul Războiului Rece.
Rusia a răspuns sâmbătă adoptând o decizie similară.
China se opune retragerii SUA din tratat şi cere SUA şi Rusiei să-şi soluţioneze diferendele în mod corespunzător printr-un dialog constructiv", a declarat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe.
Retragerea unilaterală a SUA ar putea antrena o serie de consecinţe negative şi China va acorda o atenţie specială evoluţiei situaţiei, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe chinez, care menţionează că Beijingul regretă decizia Washingtonului.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat sâmbătă că ţara sa îşi suspendă participarea la INF în ripostă la decizia SUA de a se retrage din acest tratat şi care a intrat în vigoare în aceeaşi zi.
Vezi și: SUA, retragere INF. Putin, lovitură pentru Donald Trump
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu