China ar fi știut de atacul Hamas asupra Israelului cu o jumătate de an înainte. Planul Beijingului, anunțat de un strateg chinez

China ar fi știut de atacul Hamas asupra Israelului cu o jumătate de an înainte, cel puțin potrivit unor publicații ale unui strateg chinez.

China știa despre atacul Hamas asupra Israelului? Încă de acum jumătate de an, Long Kaifeng, un strateg chinez, a publicat o serie de materiale în care explică modul în care Beijing-ul urmărește prinderea Statelor Unite într-o capcană letală, al cărei scop ar fi anihilarea dolarului.

"În urmă cu mai multe luni un strateg chinez a prezentat un document în arată cum se dorește slăbirea Statelor Unite ale Americii, dolarul să fie slăbit, pentru că SUA și China de multă vreme se întâmplă un război, dar economic. Ei bine, acum ar vrea să le ofere trei războaie și un conflict cu o organizație teroristă. Avem documentul și întrebarea este dacă au știut despre asta. Ce altceva s-a mai pregătit?", a anunțat aseară Mihai Gâdea, la Antena 3 CNN.

"Cele trei bătălii majore au loc în Europa, Orientul Mijlociu și, respectiv, Asia"

Aceste materiale au fost publicate în aprilie și iunie 2023, pe site-ul unui think-tank influent pe lângă Partidul Comunist chinez. Long Kaifeng spunea atunci că prăbușirea Statelor Unite ar fi inevitabilă.

"La scală globală, cele trei bătălii majore au loc în Europa, Orientul Mijlociu și, respectiv, Asia. Războiul ucrainean reprezintă frontul european, bătălia din Orientul Mijlociu va fi un conflict între Israel și Palestina, iar teatrul asiatic ar putea fi un al doilea război coreean. După aceste bătălii, armata SUA și dominația dolarului, stabilită după Războiul Rece, se vor prăbuși. Dolarul american se va deprecia, ajungând să nu mai valoreze nimic. Această tendință e inevitabilă. 

Dată fiind situația actuală, Rusia pare pe punctul de a câștiga războiul din Ucraina. Reconcilierea dintre Arabia Saudită și Iran și stabilirea unității lumii arabe sunt cruciale pentru a contracara dominația SUA. În Asia de Est, Coreea de Nord e pregătită, posedă capabilități nucleare și amenință fățiș dominația SUA", scria autorul în aprilie.  

"Criza care amenință controlul SUA în Orientul Mijlociu"

 

În plus, strategul chinez a susținut că Anthony Blinken ar fi fost obligat să meargă la Beijing. El tratează în mod sarcastic vizita în China a secretarului de stat american, într-un alt articol, publicat pe 23 iunie 2023.

"Războiul ucrainean se apropie de final. Contraofensiva semnificativă a Ucrainei e ultima fază. Asta l-a determinat pe Zelenski să avertizeze: dacă pierd, fie NATO se prăbușește, fie SUA intră în război cu Rusia. Dacă SUA lasă baltă Ucraina iar Rusia și Europa stabilesc o altă arhitectură de securitate, NATO se va destrăma inevitabil. 

Motivul vizitei lui Blinken în China vine din criza care amenință controlul SUA în Orientul Mijlociu, ceea ce obligă SUA să facă anumite concesii. Orientul Mijlociu a trecut prin trei transformări importante: reconcilierea Arabiei Saudite cu Iranul, ceea ce a declanșat o unitate arabă; reintegrarea Siriei în Liga Arabă stabilizând țara; stabilirea statului palestinian. Următorul capitol se referă la relațiile Israelului cu țările arabe ceea ce este posibil să necesite o soluție militară. 

"Dai în ai mei, dau și eu în ai tăi"

 

În concluzie, "dai în ai mei, dau și eu în ai tăi". Aceasta este esența strategiei noastre și aceasta este cheia care să ne permită să preluăm inițiativa strategică. Știm foarte bine că distrugerea influenței SUA în Pacific, abolirea NATO în Europa și abolirea hegemoniei dolarului în Orientul Mijlociu sunt unul și același lucru.

Care din ele va fi prioritară depinde de situația de pe front. Dacă NATO e distrusă, nu ar fi mai ușor ca apoi să neutralizăm controlul SUA în Asia de Est? Iar dacă domnia dolarului american se încheie, cât mai poate rezista SUA fără ea?", mai spunea acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel