China confirmă arestarea unui angajat al consulatului britanic din Hong Kong

Autorităţile chineze au confirmat miercuri arestarea unui angajat al consulatului britanic din Hong Kong, despre care nu se mai ştia nimic de aproape două săptămâni, transmite AFP.

Geng Shuang, purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Beijing, a răspuns miercuri unei întrebări, la o conferinţă de presă, arătând că Simon Cheng a fost arestat la Shenzhen, pe o perioadă de 15 zile, deoarece a încălcat o lege privind securitatea publică. Oficialul nu a precizat de ce fapte este acuzat funcţionarul reprezentanţei diplomatice din fosta colonie britanică şi nici dacă acesta urmează să fie eliberat după perioada menţionată.

Shuang a subliniat că Cheng nu este cetăţean al Regatului Unit, ci al Hong Kongului, "adică are cetăţenie chineză", deci este vorba de o problemă internă a Chinei.

Ministerul de Externe britanic şi-a exprimat marţi îngrijorarea faţă de informaţiile neconfirmate oficial privind arestarea lui Cheng. Familia acestuia i-a dezvăluit identitatea pe Facebook şi a declarat că el făcuse în 8 august o vizită la Shenzhen, în apropiere de Hong Kong. Din seara respectivă, când se pregătea să treacă prin controlul vamal la revenirea în Hong Kong, el nu a mai putut fi contactat.

Incidentul are loc în contextul unor tensiuni în relaţiile dintre Londra şi Beijing, din cauza protestelor care au loc de două luni în Hong Kong, teritoriu redat Chinei de Regatul Unit în 1997.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze a acuzat din nou, miercuri, guvernul britanic, că instigă la contestarea autorităţii Chinei asupra Hong Kongului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel