China dă semnalul încetării pandemiei. Renunță la măsurile drastice 

Sursă foto: Pexels (Kate Trifo)
Sursă foto: Pexels (Kate Trifo)

Toate staţiile de metrou din Beijing care au fost închise în contextul măsurilor impuse pentru prevenirea şi controlul epidemiei de COVID-19 şi-au reluat activitatea duminică, a anunţat comisia municipală de transport, informează Xinhua.

Serviciile de transport cu autobuzul care au fost sistate anterior în districtul Fengtai au fost de asemenea reluate, potrivit Grupului pentru transport public din Beijing. Mai multe servicii de autobuz vor fi reluate pe măsură ce epidemia scade în intensitate.

Beijingul a întrerupt lanţul de transmitere a unui focar COVID-19 asociat unui bar, iar situaţia epidemică din oraş se îmbunătăţeşte, a declarat Xu Hejian, purtător de cuvânt al Guvernului municipal din Beijing, citat într-un comunicat de presă publicat sâmbătă.

Capitala nu a raportat sâmbătă niciun caz nou de COVID-19 cu transmitere locală, a anunţat duminică comisia sanitară municipală. 

Luna aprilie a dat mari emoții Chinei

Metropola chineză s-a confruntat la sfârşitul lunii aprilie cu o puternică recrudescenţă a pandemiei de coronavirus, raportând peste 1.900 de cazuri pozitive, un număr mare pentru China, care a aplicat pe durata pandemiei o politică sanitară deosebit de strictă, denumită "zero COVID".

Pentru a frâna creşterea numărului de infectări, şcolile, magazinele neesenţiale şi spaţiile publice au fost închise la începutul lunii mai, în timp ce restaurantele nu puteau să funcţioneze decât pentru a realiza livrări la domiciliu. Locuitorii din Beijing, testaţi aproape în fiecare zi, au fost îndemnaţi să lucreze de acasă.

După o anumită relaxare a restricţiilor în ultimele zile, Primăria din Beijing a anunţat o întoarcere progresivă a rezidenţilor la locurile lor de muncă începând de luni şi redeschiderea unităţilor şcolare pe 13 iunie.

Restaurantele vor putea din nou să primească clienţi, iar transportul în comun va funcţiona în regim normal. Un test de depistare a noului coronavirus, realizat în urmă cu cel mult 72 de ore, va fi totuşi necesar pentru a avea acces în spaţiile publice.

Strategia Zero Covid din China



Autorităţile sanitare au îndemnat populaţia la vigilenţă, întrucât jumătate din provinciile chineze au raportat cel puţin un focar epidemiologic. 

China continuă să aplice strategia sa sanitară "zero COVID", ce constă mai ales în impunerea unor măsuri imediate de carantină şi lockdown după apariţia primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Această politică i-a permis Chinei să evite situaţia în care ar fi avut un număr mare de decese asociate COVID-19, dar a afectat foarte mult companiile, mai ales pe cele din capitala economică a ţării, oraşul Shanghai, care a fost plasat în lockdown generalizat la începutul lunii aprilie.

După două luni de lockdown strict, cei mai mulţi dintre cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai pot să se deplaseze din nou fără restricţii începând de miercuri.

Totuşi, câteva sute de mii dintre rezidenţi au trebuit să intre din nou în lockdown după descoperirea unor noi persoane infectate, în pofida triumfalismului de care au dat dovadă în comunicările oficiale autorităţile locale şi presa de stat chineză.

Lockdownul total decretat în această metropolă la începutul lunii aprilie a paralizat activitatea economică locală şi a fragilizat, prin ricoşeu, creşterea anuală a celei de-a doua economii a lumii.

Încetinirea economică periclitează obiectivul creşterii de 5,5% stabilit de Guvernul de la Beijing, într-un an politic sensibil, în care Xi Jinping ar urma să fie reales la toamnă în fruntea Partidului Comunist Chinez (PCC), relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel