China denunță eforturile SUA. SARS-CoV-2 nu a venit din laborator

Pixabay / Piața Wuhan
Pixabay / Piața Wuhan

Guvernul chinez susține că Statele Unite ale Americii încearcă să învinuiască laboratorul din Wuhan în mod nedrept. 

China denunță eforturile statelor Unite ale Americii de a ancheta sursa principală a SARS-CoV-2 sau noul coronavirus. Președintele Joe Biden a mobilizat Agențiile de informații ale Statelor Unite pentru a strânge cât mai multe date legate de originea virusului și modul în care a apărut la oameni, scrie BBC

Ministrul de externe chinez a acuzat SUA de „manipulare politică și de trecerea venei către China”. Tot acesta a negat că ar exista orice legătură între apariția virusului care a băgat lumea în pandemie și laboratorul de cercetare din Wuhan. 

COVID-19 a fost detectat pentru prima dată la sfârșitul anului 2019, în Wuhan, China. De atunci, în lume au fost confirmate mai mult de 168 de milioane de cazuri, iar 3,5 milioane de pacienți au decedat. La începutul epidemiei, în China vina pentru răspândirea virusului a fost atribuită unei piețe de animale și cărnuri din Wuhan, unde erau vândute animale exotice. 

Se cercetează originea pandemiei

Președintele Joe Biden a cerut investigarea de către serviciile secrete a două scenarii la fel de plauzibile pentru originea coronavirusului - fie că a pornit dintr-un laborator, fie că a pornit de la un animal din piață. Biden a oferit această sarcină serviciilor secrete la începutul anului pentru a strânge toate datele necesare referitoare la originea pandemiei.       

Republicanii cer demiterea doctorului Anthony Fauci, din cauza poziției sale neschimbătoare și nesigure în privința potențialei finanțări americane pentru Laboratorul de virusologie din Wuhan. În timpul unei interpelări din cadrul Senatului, senatorul republican John Kennedy a pus la încercare încrederea consilierului prezidențial în cercetătorii laboratorului de la Wuhan și modul în care au folosit banii. Fauci a răspuns că nu există nicio garanție că oamenii de știință sau garanții lor nu au mințit. Cercetătorii trebuiau să studieze modul în care coronavirusul se transmite de la lilieci la om, pentru a putea înțelege mai bine epidemia de SARS-CoV-1 de la începutul anilor 2000. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel