China depune eforturi pentru a prinde teren în cursa globală de spionaj electronic

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Pe fondul unor rapoarte conform cărora China își extinde capacitățile de interceptare electronică în Cuba - ceea ce Beijingul a negat - rețeaua de supraveghere militară în evoluție a Chinei are un drum lung de parcurs pentru a se potrivi cu amploarea și acoperirea SUA și a aliaților săi, spun analiștii din apărare și informații.

 

Cinci analiști de apărare și informații și patru diplomați spun că operațiunile militare la scară largă, chiar și pe timp de pace, necesită încercări ample de a elimina comunicațiile și emisiile electronice, toate făcând parte din ceea ce este cunoscut sub numele de informații de semnale (SIGINT).

Țintele ar putea fi, de exemplu, conversații între comandanții militari, o rachetă balistică care comunică cu centrul său de comandă sau schimburi de microunde între un satelit și stația sa de la sol. Toate generează informații care pot fi folosite împotriva adversarilor într-un conflict.

Chiar dacă comunicațiile nu pot fi decodificate, urmărirea volumului și sincronizarea semnalelor poate oferi informații vitale, spun oficialii militari citați de Reuters. Radarele și echipamentele de bruiaj produc, de asemenea, semnături electronice care pot fi capturate.

Cablurile de fibră optică și rețelele de telefonie mobilă au complicat eforturile SIGINT, dar militarii încă comunică în mod obișnuit prin radio.

Armatele mari operează nave, avioane de supraveghere, sateliți și uneori submarine capabile să culeagă astfel de semnale, dar stațiile de la uscat extind sfera și raza de acțiune a unei națiuni.

Statele Unite și aliații săi operează o vastă rețea de supraveghere militară globală, centrată în jurul posturilor de ascultare ale grupării Five Eyes din SUA, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă și prezența militară de lungă durată a SUA în Indo-Pacific, inclusiv situri din Taiwan, Guam și Diego Garcia, un teritoriu britanic.

Stația din Cuba este importantă pentru Armata Populară de Eliberare din mai multe motive. Va ținti coasta de est a Statelor Unite în raza de acțiune și va intercepta inclusiv lansări spațiale militare și civile din Florida și câteva mari baze armate și navale.

Apropierea Cubei de Ecuator ar putea face mai ușoară monitorizarea sateliților militari geostaționari, a spus un oficial militar familiarizat cu astfel de operațiuni.

De asemenea, stația ar putea ajuta China să urmărească dezvoltarea rețelei de satelit Starlink a SpaceX - un instrument de comunicații pe care forțele ucrainene l-au folosit pe scară largă în conflictul lor cu Rusia, pe care Moscova îl numește „operațiune specială”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel