China plănuiește să construiască în 3 zile un spital cu 1000 de paturi pentru cazuri de coronavirus.
Un spital cu 1.000 de paturi pentru tratarea pacienților infectați cu noul tip de coronavirus este în curs de construcție în orașul Wuhan, presa de stat din China relatând că noua unitate medicală ar urma să fie finalizată până luni, la trei zile după începerea lucrărilor, potrivit agenției Reuters.
Epidemia cu noul tip de coronavirus își are originea în orașul chinez Wuhan din provincia Hubei, unde a izbucnit la finalul anului trecut, și s-a răspândit în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud și Japonia.
Noul spital se construiește în jurul unui complex de vacanță destinat inițial angajaților locali, amenajat lângă un lac de la marginea orașului, a informat cotidianul Changjiang Daily.
Utilaje pentru construcții, inclusiv 35 de excavatoare și 10 buldozere, au sosit joi seara la șantier, având obiectivul de a finaliza proiectul până luni, a adăugat cotidianul.
"Construirea acestui proiect are rolul de a rezolva deficitul de resurse medicale", relatează cotidianul. "Deoarece vor fi clădiri prefabricate, nu numai că va fi construit rapid, dar nici nu va costa mult", au precizat jurnaliștii.
Decizia de construire a spitalului pare să fie inspirată din experiența epidemiei SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) din 2002-2003, soldată cu peste 700 de decese.
În 2003, în plină criză SARS, orașul Beijing a construit spitalul Xiaotangshan în doar o săptămână. În două luni de la deschidere, o șeptime din cazurile de SARS din China au fost tratate în acest spital, a relatat Changjiang Daily.
"A creat un miracol în istoria științelor medicale", au adăugat jurnaliștii.
Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.
Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002 - 2003.
Un coronavirus este vinovat și de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat inițial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.
Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS și MERS, având drept simptome principale febra și dificultățile respiratorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News