În ultimii 10-15 ani, consumul de carne din China s-a schimbat într-un mod semnificativ și nesustenabil.
„Acum poate 20 de ani, persoanele de la țară sau din orașe mai mici nu mâncau prea multă carne, însă cei din orașele mari mâncau”, a spus afaceristul chinez Zhao Xu pentru The Guardian. „Acum, cei din orașele mari sunt mai conștienți de sănătate și mănâncă mai multe legume, însă cei din orașele mici au mai mulți bani acum. Mănâncă multă carne, ei cred că să fii bogat înseamnă să mănânci multă carne”.
Pentru a face față cererii, China a importat carne din Brazilia. Chiar dacă economia a fost afectată de pandemia Covid-19, țara sud-americană este în prezent cel mai mare exportator de carne de vită din lume. 43% din importurile de carne din China au provenit din Brazilia, în 2020, iar exporturile de vită ale Braziliei au crescut cu 76%. Din nefericire, acestea sunt vești rele pentru mediul înconjurător, fiindcă Pădurea Amazoniană este defrișată pentru a putea găzdui tot mai multe bovine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu