China, în căutarea vieții pe Marte. Ce va aduce pe Pământ, pentru prima dată în istoria omenirii

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol ce vrea China să aducă pe Pământ de pe Marte.

China intenţionează să lanseze peste aproximativ patru ani o misiune spaţială pe Marte. Beijingul vrea să aducă pe Pământ mostre de sol marţian, ceea ce ar constitui o premieră la nivel mondial, relatează Agerpres, citând DPA.

Solul marţian a mai fost examinat anterior, în cadrul unor misiuni care au trimis pe Pământ date despre aceasta. Însă, până în prezent, nicio ţară sau companie nu a reuşit să aducă pe Pământ mostre de rocă de pe Marte.

De ce vor fi lansate două rachete



Două rachete purtătoare Long March 5 vor decola separat pentru misiunea Tianwen-3.

"Pentru că Marte se află mult mai departe decât Luna, actuala noastră capacitate limitată de transport a rachetelor face necesare două lansări pentru efectuarea misiunii de aducere a probei", a declarat pentru agenţia de presă de stat Xinhua unul dintre responsabilii din cadrul proiectului, Liu Jizhong, la o conferinţă organizată la Hefei, în estul Chinei.

Reamintim că China a trimis un rover pe Marte în 2020, misiune denumită Tianwen-1. Totuși, de data aceasta, oamenii de ştiinţă chinezi vor să caute viaţă pe Marte şi să preleveze probe de la suprafaţă, din aer şi prin forare la adâncime.

Potrivit Administraţiei Naţionale Spaţiale din China, Tianwen-3 este alcătuită dintr-o sondă de asolizare şi un modul de ascensiune, împreună cu o sondă orbitală şi un modul de întoarcere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel