China îşi depăşeşte rivalii americani, printre care SpaceX şi Blue Origin, lansând cu succes prima rachetă cu oxigen şi metan lichid - Video

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O companie privată din China a lansat miercuri prima rachetă din lume alimentată cu oxigen şi metan lichid, depăşindu-şi rivalii americani în cursa trimiterii în spaţiu a ceea ce ar putea deveni următoarea generaţie de lansatoare orbitale, transmite Reuters.

Racheta portantă Zhuque-2 a fost lansată la ora locală 9:00 (1:00 GMT) de la Centrul de Lansare a Sateliţilor Jiuquan din nord-vestul Chinei şi şi-a încheiat zborul conform planului, a relatat presa de stat. Aceasta a fost cea de-a doua tentativă a LandSpace, cu sediul în Beijing, una dintre primele companii din sectorul lansării de rachete comerciale din China, de a trimite în spaţiu Zhuque-2. O primă tentativă, care a avut loc în decembrie, s-a încheiat cu un eşec.

VIDEO

Youtube video image

Lansarea de miercuri a plasat China în faţa rivalilor americani, printre care SpaceX, compania lui Elon Musk, şi Blue Origin a lui Jeff Bezos, în cursa către lansarea de vehicule spaţiale portante alimentate cu metan, un combustibil considerat mai puţin poluant, mai sigur, mai ieftin şi mai adecvat pentru rachetele reutilizabile.

Citește și - Cine este cel mai tânăr angajat al lui Elon Musk are doar 14 ani. Cum a ajuns puştiul să lucreze la Space X

LandSpace a devenit, de asemenea, a doua companie privată chineză care lansează o rachetă cu combustibil lichid.

În luna aprilie, Beijing Tianbing Technology a lansat cu succes o rachetă alimentată cu kerosen şi oxigen, evenimentul constituind un pas înainte către dezvoltarea rachetelor care pot fi realimentate şi reutilizate.

Interesul companiilor spaţiale comerciale din China faţă de acest sector a crescut după anul 2014, când guvernul a permis investiţiile private în industria de profil. LandSpace este una dintre cele mai vechi şi mai bine finanţate dintre acestea. 

Citește și - Prima fabrică spațială din lume, lansată pe orbită cu o rachetă SpaceX. Ce se va produce aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel