Un habitat orbital va găzdui nu unul, ci trei astronauți.
China a asamblat trei module pentru stația sa spațială numită Tiangong, un habitat orbital capabil să găzduiască un echipaj de trei astronauți. Deși este semnificativ mai mică decât Stația Spațială Internațională (ISS), care a necesitat peste un deceniu pentru a fi finalizată, aceasta este în proces de extindere și ar putea să se apropie în dimensiuni. Totuși, chiar și cu cele trei module suplimentare, Tiangong va reprezenta doar aproximativ 40% din masa ISS. Cu toate acestea, extinderea spațiului pentru cercetare pe orbită este, cu siguranță, un pas important pentru comunitatea științifică, potrivit The Futurism.
Contractorul spațial, Academia de Tehnologie Spațială a Chinei (CAST), a comunicat în primele zile ale lunii octombrie că durata de viață a stației spațiale va fi extinsă la 15 ani, nu la zece ani, așa cum fusese anunțat anterior. Acest lucru înseamnă că stația spațială chineză va depăși Stația Spațială Internațională (ISS) cu câțiva ani în ceea ce privește durata sa de funcționare, dacă lucrurile se desfășoară conform planului.
Curios este faptul că astronauții nu au permisiunea să viziteze noua stație spațială chineză, deoarece legea SUA interzice orice formă de colaborare între NASA și agenția spațială a Chinei. Cu toate acestea, China a afirmat că „porțile” sale sunt deschise pentru astronauții internaționali. Între timp, NASA încurajează industria spațială privată din SUA să dezvolte stații spațiale private. Companii precum Axiom Space au început să proiecteze segmente ale unui astfel de habitat, însă nu există încă un plan concret pentru lansarea acestor module pe orbită. Rusia a anunțat și ea în 2022 că intenționează să-și construiască propria stație spațială pentru un echipaj de până la patru cosmonauți. Cu toate acestea, având în vedere istoricul său recent în ceea ce privește proiectele spațiale, credibilitatea acestui plan este cel puțin optimistă.
Pe măsură ce ISS se apropie de finalul său, prezența permanentă a omenirii în orbita Pământului se va schimba semnificativ. În același timp, cu progresele considerabile făcute de China în explorarea spațiului nostru cosmic, aceasta devine o putere mondială de urmărit cu atenție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu