China joacă tare și își însușește și un teritoriu din Rusia, în noua hartă de propagandă din 2023 / foto

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Republica Populară Chineză și-a însușit și un teritoriu din Federația Rusă, în noua hartă de propagandă pentru anul 2023.

Serviciul de hărți standard al Chinei, deținut de stat, a prezentat un set de hărți geografice pentru 2023, care arată pentru prima dată o parte a teritoriului Rusiei ca parte a Chinei. E vorba despre Marea Insulă Ussuri de pe râul Amur, conform Sundries.

Conform unui acord din 2008 dintre Rusia și China, insula a fost împărțită între cele două țări. Totuși, noua hartă oficială a Chinei marchează întreaga insulă drept punctul cel mai estic al teritoriului chinez.

Setul oficial de hărți va fi folosit în diverse materiale media, inclusiv știri, cărți și materiale promoționale. 

De la începutul secolului al XIX-lea, Rusia și China au luptat pentru controlul insulei, dar în anii 1920 și 1930, insula a fost „luată sub pază” de trupele sovietice.

După prăbușirea Uniunii Sovietice, insula a rămas sub jurisdicția rusă. China a manifestat un interes deosebit pentru acest teritoriu, negându-i statutul încă din 1964.

În 2008, Rusia a predat partea de vest a Marii Insule Ussuri și alte teritorii Chinei pe fundalul „intereselor pe termen lung ale Moscovei în relații stabile între cele două țări”.

Marea Insulă Ussuri este o insulă fluvială situată la confluența râurilor Ussuri și Amur, în imediata apropiere a orașului rus Khabarovsk. Insula este situată lângă insula chineză Yinlong (Tarabarov) și alte câteva zeci de insulițe mici.

Pe lângă Marea Insula Ussuri, China a marcat ca teritoriu statul indian Arunachal Pradesh și regiunea de graniță Aksai Chin. Ministerul de Externe indian a protestat deja la Beijing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel