Accident într-o mină din China. 16 persoane au murit

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Într-o mină din oraşul chinez Panzhou, din provincia Guizhou, 16 persoane au murit după un accident.

Operaţiuni de salvare la mină sunt în curs de desfăşurare şi o echipă a fost desfăşurată în provincia Guizhou pentru a coordona eforturile, informează luni agenţia de ştiri de stat chineză Xinhua.

Toate minele de cărbune din oraşul Panzhou şi-au suspendat producţia pentru o zi, potrivit firmei de consultanţă cu sediul la Mysteel. Administraţia pentru siguranţa minelor din provincia Guizhou a declarat pentru Reuters că nu deţine informaţii suplimentare privind situaţia.

Compania de stat Guizhou Panjiang a dispus inspecţii pentru verificarea măsurilor de siguranţă la toate minele sale şi a luat măsuri pentru a asigura o activitate lipsită de riscuri, se mai menţionează în informarea către bursă.

Compania operează şapte mine de cărbune cu o capacitate totală de circa 17,3 milioane de tone. Mina în care a avut loc accidentul are o capacitate de producţie anuală de 3,1 milioane de tone, potrivit Mysteel.

Accidentul urmează după o serie de incidente similare în minele de cărbune din ţară, între care şi prăbuşirea unui puţ minier în Mongolia Interioară în februarie, care s-a soldat cu 53 de morţi, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel