China nu va trimite arme Rusiei pentru războiul din Ucraina

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a menționat că ţara sa nu va livra arme şi muniţii pentru a sprijini Rusia în invazia din Ucraina.

Declarațiile ambasadorului Qin Gang vin după ce preşedintele american Joe Biden i-a spus, vineri, omologului său chinez Xi Jinping că vor exista „consecinţe” dacă Beijingul va oferi sprijin material Moscovei, scrie The Guardian.

„Ceea ce face China este să trimită alimente, medicamente, saci de dormit şi lapte praf pentru bebeluşi, nu arme şi muniţii vreunei părţi. Noi suntem împotriva războiului”, a precizat el.

Beijingul a negat săptămâna trecută informaţiile potrivit cărora ar fi deschis să ofere Rusiei armament ca fiind „dezinformare”. În același timp, China a fost reticentă să condamne Rusia pentru războiul din Ucraina.

Ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a punctat că sancţiunile şi condamnarea publică a Occidentului nu „ajută” şi că este nevoie de o „ bună diplomaţie”.

Citește și Xi Jinping, semnal puternic în discuţia cu Joe Biden, în timp ce războiul lui Putin continuă

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a pledat, în discuţia cu omologul său din Statele Unite, Joe Biden, pentru evitarea conflictelor militare şi a confruntărilor între naţiuni, în contextul amplificării tensiunilor dintre Occident şi Rusia.

„Relaţiile între state nu pot ajunge în etapa confruntărilor militare. Conflctele şi confruntările nu sunt în interesul nimănui. Pacea şi securitatea sunt cele mai valoroase comori ale comunităţii internaţionale", i-a transmis Xi Jinping lui Joe Biden în videoconferinţa de vineri, conform postului public CCTV, citat de CNN.

„În prezent, lumea nu este în pace şi nici liniştită. Criza din Ucraina este ceva ce nu vrem să vedem. În calitatea de membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU şi de cele mai mari economii ale lumii, nu trebuie doar să conducem în direcţia corectă relaţiile China-SUA, ci trebuie să asumăm responsabilităţi internaţionale şi să depunem eforturi pentru pace şi calm", a subliniat Xi Jinping.

Potrivit agenţiei de presă Xinhua, discuţiile s-au referit la problemele de interes bilateral şi la subiecte internaţionale care generează preocupări atât pentru Statele Unite, cât şi pentru China. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel