China, probleme mari cu breșele de securitate. Beijingul recunoaște vulnerabilitățile

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Ministerul Securității de Stat din China a anunțat că a identificat o potențială amenințare la adresa datelor confidențiale și sensibile din sectoare cheie, inclusiv cel militar, generată de anumite software-uri de informații geografice străine, scrie Reuters. 

În acest sens, Ministerul Securității de Stat din China a emis un avertisment către departamentele de securitate pentru a efectua verificări detaliate, cu scopul de a preveni eventuale breșe ulterioare.

Conform declarațiilor Ministerului, o investigație amplă a relevat că aceste software-uri străine de informații geografice sunt folosite pentru colectarea datelor - unele dintre acestea fiind clasificate drept secrete de stat - generând "o amenințare serioasă la adresa securității naționale a Chinei."

Anunțul privind această amenințare a fost făcut de către guvern prin intermediul unui articol publicat pe contul de WeChat, însă nu s-au dezvăluit informații referitoare la entitățile acuzate de accesarea datelor sau la firmele chineze specifice care ar fi fost afectate sau vizate.

Autoritățile chineze afirmă că persoanele vinovate utilizează aceste software-uri pentru a colecta datele utilizatorilor fără restricții, inserând intenționat "uși din spate" în software-uri pentru a permite atacuri cibernetice și furt de date.

Mai mult, guvernul a precizat că prin sustragerea datelor geografice de înaltă precizie, cartografierea geomorfologică tridimensională a unor zone specifice din domenii precum transportul, energia, sectorul militar și alte domenii esențiale ar putea fi expuse la vulnerabilități și amenințări.

Pentru a-și proteja securitatea națională și pentru a preveni scurgerile de informații care ar putea afecta industriile și economia, China a luat măsuri crescânde în acest sens.

Guvernul a precizat că toate departamentele vor efectua investigații ale riscurilor de securitate a datelor geografice, și vor remedia rapid orice amenințări identificate.

În plus, agențiile de securitate sunt responsabile cu stabilirea și îmbunătățirea unui plan colaborativ pentru protecția securității datelor importante ale țării, a adăugat guvernul.

Pe măsură ce tehnologia evoluează, guvernul a subliniat faptul că informațiile geografice pot reprezenta o resursă strategică de date și pot fi utilizate în producția din domenii precum agricultura, energia, vehiculele automate, precum și în serviciile de cumpărături online și livrările de alimente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel