China se declară profund îngrijorată de intensificarea războiului din Ucraina: Pare să scape de sub control

Qin Gang subliniază necesitatea dialogului în timp ce principalul diplomat al Chinei se îndreaptă spre Moscova.

Beijingul este „profund îngrijorat” de conflictul din Ucraina, care părea să „se intensifice și chiar să scape de sub control”, a declarat marți ministrul de externe al Chinei, Qin Gang, conform Al Jazeera.

Beijingul a inițiat un parteneriat „fără limite” cu Moscova cu puțin timp înainte de invazia Rusiei în Ucraina în februarie și a evitat să folosească cuvântul „invazie” sau să condamne acțiunile rusești în țara est-europeană.

De asemenea, Statele Unite ale Americii au avertizat asupra consecințelor dacă China oferă sprijin militar Rusiei. Beijingul a anunțat ieri că nu o va face.

„Îndemnăm anumite țări să înceteze imediat să alimenteze conflictul”, a spus Qin în timpul unui discurs la Forumul Lanting privind securitatea globală de la Beijing, subliniind că China va „colabora cu comunitatea internațională pentru a promova dialogul și consultarea, pentru a aborda preocupările tuturor părților și a căuta securitatea comună”.

Azi, președintele Vladimir Putin a susținut un discurs în Rusia, la aproape un an de la declanșarea invaziei în Ucraina. Principalele declarații ale liderului rus, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel