China se pune bine cu Occidentul în noul an. Beijingul uşurează obţinerea vizelor pentru cetăţenii americani şi ridică vizele pentru cele mai puternice economii din UE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

China a anunțat că va simplifica cererile de viză pentru turiștii din Statele Unite începând cu 1 ianuarie, reducând astfel numărul de documente necesare, potrivit unei declarații publicate vineri pe site-ul ambasadei chineze la Washington, transmite Reuters.

Această mișcare vine în urma deciziei anterioare a Beijingului de a permite deținătorilor de pașapoarte din Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania și Malaezia să viziteze China fără necesitatea obținerii unei vize, începând cu 1 decembrie.

Aceste modificări în politica de viză sunt atribuite dorinței Chinei de a-și revigora industria turismului și de a stimula a doua cea mai mare economie a lumii, care a fost afectată de prăbușirea din timpul pandemiei de Covid-19.

Astfel, turiștii americani care solicită vize turistice nu vor mai fi obligați să prezinte rezervări de bilete de avion, rezervări de hotel sau o scrisoare de invitație, conform anunțului făcut de ambasada chineză.

În plus, începând cu 1 decembrie, deținătorii de pașapoarte din Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania și Malaezia au primit posibilitatea de a vizita China fără a fi necesară obținerea unei vize. Această excepție de la regula vizelor va fi valabilă timp de 12 luni, permițând turiștilor din aceste șase țări să viziteze China pentru o perioadă de până la 15 zile.

În luna noiembrie, China și-a extins, de asemenea, politica de tranzit fără vize pentru 54 de țări.

Pandemia a avut un impact semnificativ asupra numărului de turiști care au vizitat China din cauza politicilor stricte de control al Covid-19. Însă, în ultimul an, odată cu renunțarea la anumite restricții Covid, numărul zborurilor internaționale către China a crescut. Cu toate acestea, nivelurile actuale de zboruri sunt încă la doar 60% din cifrele înregistrate în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel