China şi Europa pun pe butuci livrările Tesla

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Tesla va raporta primul său declin anual al livrărilor, în contextul unei concurențe acerbe!

 

Citește și articolul - Gigantul auto care a devansat Tesla, în premieră, pe piaţa automobilelor electrice din Uniunea Europeană

Livrările Tesla au fost sub aşteptări în trimestrul trei din 2024, pe fondul unei mari concurențe din partea rivalilor din China şi Europa, astfel încât în predeschiderea Bursei de la New York acţiunile celui mai valoros producător auto din lume înregistrau miercuri o scădere de 3,5%, transmite Reuters.

Câte mașini electrice a livrat Tesla clienților în trimestrul trei din 2024

Producătorul american de vehicule electrice (EV) a livrat clienţilor 462.890 autovehicule în trimestrul trei din 2024, cu 6,4% mai multe decât în precedentele trei luni, însă sub estimările analiştilor, care în medie mizau pe 469.828 vehicule livrate. Compania ar trebui să livreze clienţilor un număr record de 516.344 vehicule în ultimul trimestru al anului, pentru a ajunge în 2024 la nivelul livrărilor de anul trecut, de 1,81 milioane de unităţi.

Primul declin anual al livrărilor Tesla

Prin urmare, Tesla va raporta primul său declin anual al livrărilor. Sporirea concurenţei în Statele Unite, lipsa subvenţiilor în Europa şi încetinirea cheltuielilor de consum în China au afectat performanţele trimestriale ale Tesla. Pe de lată parte, subvenţiile autorităţilor de la Beijing au ajutat producătorii auto chinezi, cum ar fi BYD şi Xpeng, să se extindă în mod agresiv. Totuşi, BYD a vândut în trimestrul trei 443.426 vehicule electrice pe baterii, sub nivelul Tesla, compania din China concentrându-se acum pe vehicule hibride plug-in, pe acest segment livrările înregistrând un avans de peste 75%.

BMW, lider în luna iulie. A depășit Tesla

În iulie, pentru prima dată, BMW a fost lider în Europa la vânzările de vehicule electrice pe baterii, depăşind Tesla, conform datelor firmei JATO Dynamics. Vezi mai multe detalii aici!

Reducerile de preţuri şi stimulentele afectează, de asemenea, marjele de profit ale Tesla. Directorul general, Elon Musk, anunţase recent că Tesla va introduce noi modele mai accesibile ca preţ la începutul lui 2025, însă compania nu a oferit alte detalii cu privire la noile modele, exceptând faptul că vor fi produse pe aceleaşi linii de asamblare ca şi actualele maşini, notează Agerpres.

Citește și articolul - SUA propun interzicerea mașinilor inteligente cu tehnologie chineză și rusă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel