China, stocuri uriașe de porumb. Cum vrea să scape de acestea

Planul autorităţilor chineze de a scăpa de stocurile uriaşe de porumb prin utilizarea acestuia drept materie primă pentru industria plasticului biodegradabil ar putea fi o decizie radicală pentru industria chineză de acid polilactic (PLA), informează Reuters, preluat de Agerpres.

După ce mai mulţi ani a cumpărat porumb pentru a-i ajuta pe fermieri, Beijingul caută acum o modalitate prin care să scape de stocurile care ar putea hrăni cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei mai mult de un an. Guvernul central este de părere că o soluţie ar putea fi industria de acid polilactic, care transformă amidonul din porumb în produse din plastic biodegradabil precum pungi şi farfurii.

Administraţia de stat pentru cereale din China a anunţat această strategie într-un document pe următorii cinci ani publicat la finele lunii decembrie, care include şi creşterea producţiei de etanol şi utilizarea porumbului ca furaje pentru animale. Administraţia nu a oferit însă şi detalii cu privire la modul în care va fi implementat planul, care ar putea influenţa preţurile la porumb într-un moment în care există o supraofertă mondială.

[citeste si]

Dacă va avea succes, crearea unei industrii naţionale de acid polilactic ar ajuta la reducerea stocurilor de porumb iar pe termen lung ar putea permite producătorilor chinezi să-şi majoreze prezenţa pe piaţa globală de plastic biodegradabil, contestând poziţia de lider a unor firme precum NatureWorks LLC, un joint venture între Cargill şi PTT Global Chemical. Potrivit estimărilor analiştilor de la China Research & Intelligence, piaţa globală a produselor din PLA ar urma să crească până la 800.000 de tone în 2020 de la 200.000 de tone în 2012, iar jumătate din piaţa globală va fi în Asia.

Cu toate acestea, unii analişti sunt sceptici că accentul pus pe acid polilactic va rezolva problema stocurilor de porumb ale Chinei.

O altă problemă o reprezintă preţul. O pungă de plastic biodegradabil costă 40-50 de cenţi, dublu faţă de preţul unei pungi de plastic obişnuite, ceea ce reprezintă o provocare când vine vorba să convingi supermarketurile să utilizeze plastic biodegradabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel