Companiile chineze ar dori să investească în România, însă au în acest moment numeroase piedici. Printre ele se numără lipsa informațiilor și a partenerilor. Declarația a fost făcută de Xu Feihong, Ambasadorul Chinei la București.
Ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihong, a participat la înfiinţarea filialelor Suceava ale Casei Româno-Chineze şi Camerei de Comerţ România-China. El s-a întâlnit la Palatul Administrativ cu reprezentanţi judeţeni şi locali ai admnistraţiei, mediului academic şi de afaceri.
Xu Feihong a spus că întreprinderile chineze sunt interesate să investească în România şi în judeţul Suceava, dar a adăugat că le lipseşte partea de informaţii şi că speră ca, în viitor, Casa Româno-Chineză şi Camera de Comerţ România-China vor face mai mult pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale.
E un mare eveniment pentru noi, pentru voi şi pentru Ambasada Chinei. E o nouă platformă de colaborare între Suceava şi China. Schimbul interuman este o parte importantă a relaţiilor bilaterale. După înfiinţarea acestei Case a prieteniei vom depune eforturi pentru a promova relaţiile dintre Suceava şi China (...) Întreprinderile din China sunt interesate de judeţul Suceava şi România, dar lipsesc partenerii şi schimburile de informaţii. Sper ca pe viitor această Casă să facă mai mult pentru promovarea acestor relaţii, a spus oficialul chinez, dând asigurări că şi Ambasada Chinei în România va da asistenţă şi consultanţă pentru a facilita aceste relaţii.
Rectorul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava (USV), prof univ dr ing Valentin Popa, a arătat că la USV, de trei ani, predă un lector de limba chineză, timp în care 270 de studenţi au învăţat această limbă, iar 50 dintre aceştia au fost acreditaţi internaţional pentru limba chineză.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu