China vrea să le interzică tinerilor să folosească telefoanele inteligente mai mult de 2 ore pe zi. Copiii sub 8 ani vor avea acces la smartphone-uri doar 8 minute

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Acțiunile companiilor IT au scăzut miercuri, după ce autoritatea de reglementare a internetului din China a recomandat ca minorilor sub 18 ani să le fie limitată utilizarea telefoanelor inteligente la cel mult două ore pe zi.

Administrația Cyberspace din China (CAC) a declarat că dorește ca producătorii de dispozitive inteligente să implementeze așa-numitele programe în mod minor care să împiedice utilizatorii cu vârsta sub 18 ani să folosească dispozitive mobile pentru a accesa internetul între orele 22:00. și la 6 a.m., conform firstpost.

CAC a declarat că modificările propuse vor impune furnizorilor posibilitatea să stabilească limite de timp.

Utilizatorii cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani vor avea acces doar două ore pe zi, utilizatorii cu vârsta între 8 și 16 ani ar avea doar o oră, iar utilizatorii sub 8 ani vor avea acces doar opt minute.

Cu toate acestea, CAC a susținut că furnizorii de servicii ar trebui să ofere părinților opțiunea de a renunța la restricțiile de timp pentru copiii lor.

După ce CAC a supus proiectul unei dezbateri publice până pe 2 septembrie, acțiunile companiilor de tehnologie chineză au scăzut în principal în tranzacțiile de după-amiază în Hong Kong.

În timp ce Tencent Holdings (0700.HK), care administrează aplicația de rețea socială WeChat, a închis cu 2,99% mai puțin, Bilibili (9626.HK) și Kuaishou (1024.HK) au înregistrat ambele scăderi de 6,98% și, respectiv, 3,53%.

Autoritățile au fost mai preocupate în ultimii ani de prevalența miopiei și a dependenței de internet a adolescenților.

Tinerii sub 18 ani au fost supuși unei interdicții în 2021, potrivit autorităților. Companii precum Tencent au suferit o lovitură gravă ca urmare a măsurii.

Din 2019, „modurile pentru adolescenți” sunt disponibile pe site-urile web de partajare video, inclusiv Bilibili, Kuaishou și ByteDance, care limitează accesul utilizatorilor la conținut și timpul de utilizare.

Adolescenților le este interzis să folosească aplicația ByteDance Douyin, asemănătoare TikTok, mai mult de 40 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel