Chinezii au inventat motorul pe amoniac. Cum funcţionează

Foto: Freepik
Foto: Freepik

S-a descoperit că un motor poate funcţiona şi cu... amoniac.

O companie din China a anunțat că a dezvoltat motorul pe amoniac, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon în trafic. „Am trecut de etapa în care amoniacul este dificil de ars rapid și am folosit combustibilul în industria autoturismelor. Suntem la un al nivel. Valoarea sa pentru societate și pentru utilizări comerciale merită dezvoltată”, a declarat Qi Hongzhong, din partea Guangzhou Automobile Group Co. (GAC).

Motorul pe amoniac a fost prezentat, mai degrabă, ca parte a raportului tehnologic anual al companiei. Tot în cadrul aceluiaşi raport a fost adusă în atenţia comisiei şi o mașină zburătoare numită Gove, care semăna cu o dronă mai mare, și minivanul Trumpchi, alimentat de o platformă hibrid-hidrogen, un sistem de combustibil alternativ. Toate acestea ar putea revoluţina industria mijloacelor de transport.

De ce un motor alimentat cu amoniac

Amoniacul este explorat drept combustibil fără carbon, dar se confruntă cu anumite probleme din cauza inflamabilității scăzute și a emisiilor mari de oxizi de azot. GAC spune că a dezvoltat un motor de 2,0 litri care poate arde amoniacul lichid mai eficient într-un mod rapid şi sigur, obținând astfel 120 de kilowați de putere și o reducere cu 90% a emisiilor de carbon, în comparație cu combustibilul clasic.

Compania a investit permanent, ani de zile, în cercetare și dezvoltare și a fondat inclusiv cunoscuta firmă producătoare de baterii Greater Bay Technology. Cea din urmă companie lucrează, în prezent, la celule pentru vehicule electrice (EV) care se pot încărca în 15 minute și în toate condițiile meteorologice, potrivit Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel