Chinezoiaca Qinwen Zheng, aur la turneul de tenis de la JO 2024

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Chinezoiaca Qinwen Zheng a cucerit medalia de aur la turneul de tenis de la JO 2024. Duminică se dispută finala masculină între Novak Djokovic și Carlos Alcaraz.

Chinezoica Qinwen Zheng (21 de ani, locul 7 WTA) a cucerit aurul olimpic, după ce în finala turneului olimpic a învins-o pe croata Donna Vekic (28 ani, locul 21 WTA), scor 6-2,  6-3.

Medalia de bronz a fost obținută, vineri, de liderul mondial Iga Swiaek, 23 de ani, de patru ori campioană la Roland Garros, anul acesta fiind pentru al treilea an la rând. 

În finala mică, Iga Swiatek s-a confruntat, vineri, cu cehoaica Anna Karolina Schmiedlova (locul 67 WTA), pe care a învins-o cu scorul de 6--2, 6-1. 

La ediția de la Tokyo 2020, titlul olimpic a fost obținut de Belinda Bencic (Elveția), podiumul fiind completat de Marketa Vondrousova (Cehia) și Elina Svitolina (Ucraina).

Australia, aur olimpic la dublu masculin

Perechea australiană formată din jucătorii de tenis Matthew Ebden şi John Peers a câştigat sâmbătă aurul olimpic la dublu masculin după ce a învins în finală duo-ul american Austin Krajicek/Rajeev Ram (cap de serie nr. 4), cu 6-7 (6-8), 7-6 (7-1), 10-8, scrie AFP.

Australia a intrat astfel în posesia celei de-a doua medalii olimpice de aur în proba de tenis dublu masculin, după reuşita din 1996 aparţinând lui Todd Woodbridge şi Mark Woodforde.

Acum, australienii s-au impus după un meci de două ore şi 5 minute în care au reuşit 9 aşi şi au comis două duble greşeli, adversarii lor având 6 aşi şi făcând trei duble greşeli.

Bronzul olimpic a fost cucerit de perechea americană Taylor Fritz/ Tommy Paul, care e trecut de perechea Tomas Machac/ Adam Pavlasek (Cehia), scpr 6-3, 6-4.

Cehii Katerina Siniakova și Tomas Machac sunt campionii olimpici la dublu mixt

În proba olimpică de dublu mixt, vineri, aurul a revenit perechii cehe Katerina Siniakova/Tomas Machac, după o victorie cu 6-2, 5-7, 10-8 în faţa chinezilor Xinyu Wang/Zhizhen Zhang, în timp ce medalia de bronz a fost câștigată de perechea canadiană Gabriela Dabrowski/ Felix Auger-Aliassime, scor 6-3, 7-6 (2).

Duminică, finala la simplu masculin și cele de dublu feminin

Medalia de aur a probei de tenis simplu masculin este una cu o foarte mare miză pentru oponenți: sârbul Novak Djokovic (37 de ani, locul 2 ATP) și spaniolul Carlos Alcaraz (21 de ani, locul 3 ATP).

Pentru sârb, aurul olimpic este singurul care îi lipsește din palmaresul impresionant, în care a adunat 24 de trofee de Grand Slam, precum și o medalie olimpică, de bronz, la Bejing 2008.

De partea cealaltă, Alcaraz se află la prima sa prezență la un turneu olimpic, este unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului, fiind campionul en-titre la Roland Garros și Wimbledon.

Novak Djokovic (37 de ani) și Carlos Alcaraz (21 de ani) s-au întâlnit de șase ori până acum, începând cu 2022, fiecare adjudecându-și câte trei meciuri.

Cea mai recentă victorie a lui Djokovic a fost în semifinalele Turneului Campionilor din 2023, în timp ce Alcaraz a câștigat finala de Grand Slam de la Wimbleon din acest an.

Medalia de bronz la masculin se va disputa între Felix Auger-Aliassime (locul 19 ATP, favoritul 13), învins de Alcaraz, și Lorenzo Musetti (Italia, locul 16 ATP), eliminat în semifinale de Djokovic.

Finala probei de simplu feminin va pune față în față perechile Sara Errani/ Jasmine Paolini (Italia) și Mira Andreeva/Diana Shnaider (jucătoare din Rusia, care joacă sub drapel neutru).

Pentru medalia de bronz se vor confrunta cehoaicele Karolina Muchova/ Linda Noskova și ibericele Cristina Bucsa/ Sara Sorribes Tormo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel