Cum să faci chipsurile delicioase și sănătoase din varză Kale, folosind friteuza cu aer sau un cuptor.
Varza Kale are numeroase proprietăți benefice și conține potasiu, calciu, fier și multe alte săruri minerale. Această varză este unul dintre cei mai puternici aliați naturali ai sistemului imunitar.
Cu toate acestea, aroma sa intensă poate să nu mulțumească pe toată lumea, mai ales pe cei mici, dacă este pur și simplu fiartă sau gătită într-o tigaie. Din fericire, există o rețetă delicioasă și hrănitoare pentru a găti această legumă prețioasă, care se culege toamna târziu.
Brioșe cu ciocolata și portocale, gătite în coaja fructului citric. Un desert original și neobișnuit
Vorbim despre chipsurile de varză Kale, gustare sănătoasă și ușoară, care poate fi servită și ca aperitiv. Iată cum să le preparați în câțiva pași, folosind friteuza cu aer sau un cuptor.
Chipsuri de varză neagră gătite cuptor. Ingrediente și modul de preparare:
1 legătură de frunze de varză Kale,
2 linguri ulei de măsline,
semințe de susan sau de in,
un vârf de cuțit de sare.
Mai întâi spălați frunzele de varză și tăiați-le în bucăți. Transferați-le într-o farfurie și asezonați-le cu un strop de ulei, un praf de sare și semințe de susan (sau semințe de in dacă preferați).
Puneți apoi frunzele într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Coaceți frunzele de varza Kale în cuptor, la 150°C, aproximativ o jumătate de oră sau până când par destul de crocante. Poftă bună!
Chipsuri de varză neagră gătite în friteuza cu aer. Ingrediente și modul de preparare:
1 legătură de frunze de varză Kale,
2 linguri ulei de măsline,
un vârf de cuțit de sare și piper (sau alte condimente preferate).
Dacă aveți o friteuză cu aer, să faceți chipsuri de varză va fi ușor. Doar spălați bine frunzele de varză, îndepărtând părțile dure, uscați-le și tăiați-le în bucăți. Acum asezonați frunzele cu un strop de ulei, un praf de sare și piper negru.
Puneți frunzele în coșul friteuzei cu aer și gătiți-le aproximativ 5 minute, la 180°. Lăsați-le puțin să se răcească și serviți-le la masă. Poftă bună!
SFAT: pentru a le menține mai mult timp crocant, le puteți depozita într-un borcan ermetic.
Vezi și:
Există zeci de specii diferite de cartofi, care își găsesc spațiul privilegiat între feluri de mâncare.
Pe lângă clasicii cartofi albi sau galbeni, exista cartofi dulci americani sau mov care dau o nota de culoare neașteptată oricărui fel de mâncare.
Dar să vedem cum putem pregăti o mâncare originală din cartofi. Pentru rețeta de mai jos sunt suficiente 2 ouă și puțin pesmet pentru o garnitură surprinzătoare. Ceea ce vom face este o rețetă răspândită în țările anglo-saxone, în special Anglia.
Ingrediente pentru a face cartofii unici:
500 grame de cartofi;
2 ouă;
4 linguri de pesmet;
sare;
ulei;
pudră de usturoi și boia de ardei (după gust).
Curățăm cartofii și îi dăm prin răzătoare cu ochiuri mari. Scufundăm cartofii în apă rece și îi vom clăti până când apa va fi limpede și curată. Acest pas este important pentru a elimina excesul de amidon și pentru formarea unei cruste.
Tartă senzațional de bună: fără făină, fără unt și fără ulei
Odată finalizată această operațiune, uscăm bine cartofii rași și îi transferăm într-un recipient mare în care vom adăuga pesmetul și ouăle. Putem adăuga în aluat usturoiul sau boia de ardei. Amestecăm totul și când aluatul începe să se lege, îl transferăm într-o tavă de copt și îl întindem și apoi îl tăiem în romburi.
Ketchup cu un condiment secret: o rețetă ușoară pentru care ai nevoie de roșii proaspete și coapte
În acest moment transferăm tava la frigider pentru 10 minute, pentru ca clătitele să fie mai compacte și să nu se destrame în timpul gătirii.
Acum nu mai rămâne decât să încingem uleiul într-o tigaie și să să începem să prăjim clătitele de cartofi.
Odată prăjite, scoatem clătitele pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Putem servi aceste clătite ca și garnitură sau ca al doilea fel de mâncare, însoțit de șuncă și smântână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu