Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat "veştile fantastice" anunţate, marţi seara, într-o declaraţie de presă, de către premierul Florin Cîţu. Totodată a vorbit şi despre noul val de migranţi care ar putea ajunge în Europa, inclusiv în România, în contextul crizei din Afganistan.
Bogdan Chirieac a vorbit, în direct la România TV, despre estimările că în România ar putea ajunge circa 10.000 de migranţi din Afganistan, subliniind faptul că migranţii din Siria, Afganistan sau alte ţări nu vor să rămână aici ci doar trec prin România în drumul lor spre ţările din vestul Europei.
"În privinţa migranţilor, Statele Unite au anunţat că iau 25.000 şi sunt de vreo 17 ori mai mari, ca şi populaţie, decât România. Zece mii de oameni spun ONG-urile; norocul este că nu suntem ţară Schengen, iar România poate să beneficieze de avantajele de a nu fi în Spaţiul Schengen. Nu se schimbă nimic. Migranţii vor dori în continuare să ajungă în Franţa, în Germania, în Belgia, în Olanda, în Spania, dacă se poate să treacă şi Canalul Mânecii, chiar dacă britanicii nu mai sunt în UE. Deci nu cred că vom avea o problemă insurmontabilă cu migraţia. Şi la primul val am avut repartizaţi vreo 7.500. Nu sunt. Vin, stau, găsesc modalităţi şi pleacă în state mai dezvoltate; şi migranţii ca şi românii, să ştiţi...", a subliniat Bogdan Chirieac.
"Asta mă gândesc şi eu. Cum ajungi aici, cum îţi vine să pleci; că ne vine nouă care stăm de foarte multă vreme....", a intervenit Liliana Ruse.
"Iată: îl ai pe domnul Cîţu premier, după ce vor citi şi ei şi vor înţelege puţin limba engleză ca să vadă ce a făcut Cîţu vor pleca", a mai spus Chirieac.
"Domnule, vorbiţi cu păcat, că tocmai ce ne-a spus că avem 13,6% creştere economică. Nimic nu vă mulţumeşte, nu ştiu ce să zic!", a replicat, ironic, Liliana Ruse.
"Am văzut. Dar de împrumuturile gigantice şi de inflaţie a zis ceva? Nu cred că a zis... Migranţii vor citi şi vor alege libertatea. Nu e asta problema. Problema este că noi, lumea occidentală şi în primul rând şefii noştri, Statele Unite, suferă un eşec zdrobitor. Aceasta e situaţia. Şi problema e dacă America învaţă ceva din acest eşec, din evaluarea greşită a ţărilor unde se află - şi să ştiţi că nici România nu e departe de o evaluare greşită a Departamentului de Stat - duce la astfel de consecinţe", a atras atenţia Bogdan Chirieac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News