Chirieac și Ciutacu, despre decizia CCR cu privire la noul Guvern

Soarta noului Guvern este, sâmbătă, pe masa CCR. Este o speță unică pentru judecătorii Curții Constituționale. Guvernul Ponta III este pe masa CCR, în urma unei sesizări a PDL și PMP. Executivul a primit votul de încredere în Parlament și învestitura președintelui Traian Băsescu. Analistul politic Bogdan Chirieac și jurnalistul Victor Ciutacu au opinat ce s-ar putea întâmpla. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat, la RTV, întrebat dacă este posibil ca CCR să doboare noul Guvern: "Dacă mă întrebați miercuri, la ora 14, vă spuneam că da. Astăzi, sâmbătă, după ce s-a întâmplat miercuri la ora 18, când a fost învestit, vă spun că nu știu ce va fi". Analistul a subliniat că după votul de încredere al Parlamentului- 346 "pentru" și 192 "împotrivă"- "nu încape niciun echivoc cu privire la susținerea parlamentară".

Întrebat dacă e ilogic ca CCR să dea jos un Guvern, analistul a răspuns: "Nu. Miercuri, înainte de ora 14, asta urma să se întâmple. Situația politică externă a liniștit apele la București. Nu e ilogic, ci ar fi clar în favoarea Opozitiei".

Bogdan Chirieac a atras atenția și asupra declarației președintelui Traian Băsescu, care a spus că nu-l va mai numi niciodată pe Victor Ponta premier. "Probabil că viitorul guvern învestit ar fi fost cu Klaus Iohannis premier. Era totul pregătit", a opinat analistul, care a subliniat că schimbarea ar fi venit în urma unor mesaje din afară.

"Nu știm ce se va întâmpla, asta nu înseamnă că nu ne putem aștepta la orice rezultat", a conchis analistul.

VEZI și: Speță unică pe masa CCR. Soarta Guvernului, în mâna judecătorilor

Și Victor Ciutacu susține varianta unor mesaje din exteriorul țării noastre- "Până la urmă mesajele pot ajunge la CCR. Cred că au fost transmise mesaje externe, pentru că prea și-au transformat subit atitudinea dintr-una de luptă într-una de oameni care se cred pe cuvânt de onoare, în două ceasuri. Probabil au un stimul extern, care nu are cum să-l ocolească nici pe domnul Zegrean".

"Cred că și CCR va gândi pozitiv, așa mi s-ar părea logic, deși de multe ori logica e excedată de realitate", a mai spus jurnalistul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel