Chirieac a spus ce înseamnă anunțul armatei israeliene și la ce ne putem aștepta. Ce vrea Iranul, de fapt

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la România TV unde a explicat că tensiunile din Orientul Mijlociu sunt alimentate de Iran, care continuă să susțină războiul și distrugerea, în contrast cu alte state din regiune care urmăresc pacea și dezvoltarea, iar Israelul își apără poziția prin răspunsuri militare decisive împotriva atacurilor.

Întrebat cum poate fi interpretat anunțul armatei israeliene, cum că vor lovi la momentul și locul potrivit, în condițiile în care știm cu toții că Hezbollah are o problemă pentru că și-a pierdut doi lideri importanți, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația, subliniind că Israelul va răspunde atacurilor, așa cum a spus premierul Beniamin Netanyahu. El a subliniat că Israelul va efectua un atac chirurgical și nu va lăsa situația să rămână nerezolvată.

„Ne putem aștepta exact la ce a spus premierul Beniamin Netanyahu: „Cei care vor continua să ne atace, vor fi atacați la rândul lor". Asta va face Israelul!

Deocamdată, Iranul a venit cu rachetele, așa cum s-a întâmplat și pe 16 aprilie, anul acesta. Rata de impact în Israel a fost practic zero. Nu știu cum va ataca Israelul, dar atacul va fi chirurgical, fiindcă nu poate lăsa lucrurile astfel.

Pur și simplu, dacă ataci Israelul, la rândul tău, urmează să fii atacat. Nu Israelul a atacat pe 7 octombrie, anul trecut, Hamasul. Hamasul a atacat Israelul și a comis atrocități înspăimântătoare.", a spus Bogdan Chirieac. 

 

„Iranul este, acum, singurul stat din Orientul Mijlociu care dorește, în continuare, război"

Bogdan Chirieac a afirmat că întreaga lume își dorește pace în Orientul Mijlociu, deoarece conflictul din regiune tensionează relațiile dintre est și vest, afectând legăturile Occidentului cu Rusia și China, care susțin regimul teocratic din Iran. De asemenea, analistul politic a subliniat că, spre deosebire de alte state din regiune, care doresc prosperitate și dezvoltare, Iranul continuă să promoveze războiul, distrugerea și haosul.

„Sigur că ne dorim cu toții - toată lumea, nu doar cei din regiune - pace în Orientul Mijlociu, fiindcă conflictul ăsta permanent tensionează relațiile est-vest, tensionează mult relațiile Occidentului cu Rusia și China, care sprijină pe la spate regimul teocratic de la Teheran, din Iran.

Sigur că Libanul e un stat confiscat de Hezbollah, sigur că nu poți să fii de acord cu uciderea de civili nevinovați, victime colaterale. Există toate aceste lucruri...

În același timp, Iranul este, acum, singurul stat din Orientul Mijlociu care dorește, în continuare, război. Toate celelalte state s-au schimbat - Arabia Saudită, Qatar, Iordania, Egiptul - vor afaceri, vor prosperitate, vor dezvoltare, vor altceva. Iranul vrea moarte, dezastru, distrugeri și așa mai departe.”, a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel