Chirieac anunță o temă de campanie pentru 2024, după ultima mișcare a lui Tanczos Barna în funcția de ministru al Mediului

Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României

Tanzcos Barna, ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în Guvernul Ciucă, a mărit cotele de vânătoare ale ursului brun, chiar în ultima zi pe care și-a petrecut-o la Guvern. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect.

'Va fi și o temă de campanie. Este genul de subiect care prinde foarte bine în campania electorală. Acum, Parlamentul European nu poate împiedica un ordin de ministru în România, dar nu despre aceasta este vorba. Eu înțeleg pericolul pe care îl reprezintă urșii, animale mari, în colectivități umane. Este evident pericolul! În același timp, această Românie membră NATO și UE, nu a găsit altă soluție pentru populația de urși din țara noastră, alungată din păduri pentru că s-au tăiat aberant, decât să fie împușcați?!', a spus Bogdan Chirieac.

'Nu s-a putut cu relocare, cu alimente/hrană pusă la marginea pădurii, cu găsirea de astfel de soluții?! Eu nu am văzut niciun proiect. Gândiți-vă că așa s-a pus problema și la câinii comunitari. Singura soluție: să fie omorâți cu zecile de mii! Până la urmă, s-a găsit o soluție cu sterilizarea etc. și situația este mai bună decât era, dar nu este ideală. La fel și cu urșii. Înțeleg că sunt vreo 8000 de urși. România ar trebui să aibă 2000-3000 de urși. Soluția găsită de a-i împușca este primitivă. Dacă la hidrocentrale nu au dreptate deloc activiștii de mediu, că hidrocentrala în sine creează un ecosistem benefic, în cazul urșilor, totuși, trebuie să le dăm dreptate.', a spus Chirieac.

'Nu s-a găsit altă soluție decât această  barbarie, prin uciderea lor?! Oricum, sătenii îi ucid în chinuri groaznice, punându-le gips în pâine. Animalul înfometat vine și mănâncă, iar gipsul se întărește în stomac și ursul moare în chinuri groaznice, ca să nu îl împuște, că nu e voie. Prin urmare, și aceste lucruri înfiorătoare se întâmplă sub ochii autorităților din România!', a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV.

Ce ordin a semnat fostul ministru al MediuluiTanzcos Barna 

„În Ținutul Secuiesc, din 2016, numărul crescut de urși a amenințat tot mai mult viața oamenilor și bunurile acestora. În ultimele 905 de zile, UDMR a lucrat pentru a proteja viețile și bunurile, precum și pentru a soluționa conviețuirea om-urs pe termen lung, respectiv pentru a pune pe baze solide profesionale gestionarea populației de urs din România.

Astăzi, în ultima zi a mandatului meu de ministru al Mediului, am semnat ordinul care completează pachetul de legi pentru gestionarea populației de urs. Pe baza acestuia, am aprobat, din nou, cote de prevenire și intervenție pentru populația de urși: 426 exemplare pot fi îndepărtate cu scop de prevenție și 55 exemplare cu scop de intervenție.

Ordinul de ministru a fost transmis către Academia Română pentru avizare, după care va fi publicat în Monitorul Oficial”, a declarat fostul ministru al Mediului, pe Facebook. Nu a fost primul exemplu în care fostul ministru al Mediului a ordonat împotriva populațiilor de urși bruni. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel