Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația USR, după ce Dacian Cioloș și-a dat demisia.
Întrebat, la Antena 3, dacă USR se va rupe, după demisia lui Dacian Cioloș, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: "Nu cred. Este evident ce a spus Dacian Cioloș. Este un sacrificiu în folosul partidului. Nu ştim ce l-a determinat să facă asta, deşi, ne-a spus, consiliul partidului este dominat de oamenii lui Dan Barna, că din cauza asta povestea că are tot timpul 14 la 11 voturi şi nu poate să facă nimic. Atunci, el se dă deoparte. Automat, este dat deoparte şi Dan Barna şi lasă partidul "lupilor tineri", în special lui Cătălin Drulă, care preia preşedinţia interimară.
Este singura şansă, până la urmă, ca USR să iasă din conul de umbră în care a intrat şi să încerce. Este un drum foarte lung, pentru că acest partid a dezamăgit enorm. A fost Vlăduț Vasilică Voiculescu, a fost Stelian Ion, au fost multe personalități din USR care au dezamăgit profund opinia publică, dar este un partid care se poate ridica. Are multe personalități puternice şi poate să devină, la o adică, o alternativă. Care e problema fundamentală a României în acest moment? PSD şi PNL fiind împreună la guvernare, problemele sunt uriaşe cu energia. Nu există alternativă politică. AUR nu este acceptat de Occident", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.
Cât despre posibilitatea ca tinerii să fie soluţia salvatoare pentru USR pentru a reveni în sondaje, analistul a mai spus: "Da, poate fi o soluţie, dacă se vor adresa publicului în mod natural, fiindcă Facebook-ul, vedeţi bine, te duce până în jur de 10%. Atât a dus şi AUR, după care, când a intrat în presa mainstream, s-a dus peste 20%. La fel şi domnii de la USR. Vin la dumneavoastră, explică, vorbesc, discută, dialoghează, îşi expun opiniile, părerile... În felul acesta, creşti. Cu muncă politică, nu cu experimente de laborator. S-a dovedit că ele sunt profund toxice pentru democraţie şi pentru situaţia unei ţări, că de-asta coaliția asta PNL-PSD a dus România într-un punct teribil.
Cioloș se dă deoparte. Eu cred că este u gest important, ca om politic - se dă deoparte, fără resentimente rămâne în partid, nu îl rupe, îşi vede de funcția de europarlamentar. Oricum, nu putea să conducă partidul de la Bruxelles. Acesta este un experiment eşuat. Nimeni nu poate conduce un partid politic, în România, de peste hotare. Trebuie să fie aici, pas cu pas, ceas de ceas, la muncă, între alegători, expunând ideile, politicile. Să vedem ce fac "lupii tineri". Drulă are a se lupta cu creşterea exponenţială a averii, în opt luni de mandat la Ministerul Transporturilor. Şi-a creat singur o problemă. Poate că, dacă nu vindea acţiunile zilele acestea şi mai aștepta un pic, era mai bine pentru dânsul".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu