Analistul politic Bogdan Chirieac a evidențiat concluziile zilei după vizita președintelui Volodimir Zelenski în România.
'Cred că este foarte clar. Volodimir Zelenski are confirmarea sprijinului neobosit din partea României și în perioada următoare, fără ca România să fi cerut ceva în schimb. Ce se putea cere? Este vorba despre drepturile minorității românești din Ucraina! Înțeleg, din declarația sa, că președintele Klaus Iohannis a vorbit despre recunoașterea limbii române în Ucraina. Asta se poate face imediat pentru că nu există limba moldovenească. Nu mai există nici în Republica Moldova, ci există limba română cum este și normal.', a zis Chirieac.
Probabil că modificări la Legea minorităților naționale din Ucraina nu se pot face deoarece această lege se aplică și rușilor, care reprezentau între 20 și 40% din populația Ucrainei înainte de invazie. Prin urmare, sunt multe semne de întrebare.', a spus Bogdan Chirieac.
'Practic, Volodimir Zelenski obține în continuare sprijinul neabătut al României. Presupun că asta îl face mai optimist acum când va pleca acasă. Știm că Ungaria, Slovacia, Polonia, Austria au mari reticențe, ca să nu spunem că Ungaria este chiar împotriva Ucrainei, pe față, oficial.', a spus Bogdan Chirieac.
Analistul politic Bogdan Chirieac a mai vorbit despre faptul că Rusia ar putea ajuta Iranul să fabrice bomba nucleară.
'Ieri, Excelența Sa Adrian Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România, a spus fără echivoc că în spatele Hamas se află Iran, Rusia și chiar China. Prin urmare, faptul că Rusia a profitat de acest conflict, care se va generaliza în Orientul Mijlociu, nu e de mirare. Astăzi, Liga Arabă, care cuprinde 22 de state, a primit sprijinul Rusiei, al lui Serghei Lavrov, în conflictul din Israel. Faptul că Rusia va încerca să profite este evident. Volodimir Zelenski știe și el că în spatele Iranului se află Rusia, cele două țări sunt acum umăr la umăr. De altfel, dronele care pică și în România sunt fabricate în Iran.', a spus Chirieac.
'Probabil, sper să nu fie așa, Rusia va furniza Iranului inclusiv energie nucleară. Știți că de două decenii Iranul încearcă să fabrice arma nucleară, iar Israel și alte state occidentale i-au împiedicat efectiv, uneori cu bombardamente. Aviația israeliană a bombardat locurile unde se construia bomba nucleară. Acum, cu tehnologia rusă Iranul poate fi mai aproape de a fabrica bomba nucleară, dar sperăm că nu vine apocalipsa chiar așa și că mai există un pic de rațiune și la Moscova.', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu